AutoDraw van Google maakt van elke tekening iets moois

Google’s AutoDraw raadt wat je wilt tekenen en maakt je een ontwerper

Google's nieuwe AI-experiment AutoDraw raadt wat je wilt tekenen en maakt er met kunstmatige intelligentie iets moois van, ook al ben je zelf misschien niet zo'n creatief genie. Het werkt in iedere browser en is gratis te gebruiken.

AutoDraw van Google maakt van elke tekening iets mooisEen fraaie tekening maken die er niet misvormd uitziet is helaas niet voor iedereen weggelegd. AutoDraw wil je daar een handje bij helpen. De nieuwe dienst van Google is eigenlijk een soort uitgeklede versie van moderne tekenprogramma’s. Het is een experiment van Google dat met kunstmatige intelligentie kan raden wat je wilde tekenen en er vervolgens een correcte tekening van maakt. Het werkt gewoon in je browser, dus je kunt het ook zelf proberen op je iPhone en iPad.

AutoDraw maakt van iedereen een ontwerper

AutoDraw werkt in iedere moderne browser. Je surft naar autodraw.com en tekent iets, bijvoorbeeld een fiets. Het maakt niet uit of het er goed uitziet. Met suggesties probeert AutoDraw te raden wat je wilt tekenen en als je op één van de suggesties klikt, zie je een fiets zoals die er eigenlijk uit zou moeten zien. Eventueel kun je je tekening verfraaien met wat tekst, andere kleuren of andere vormen. Als je tevreden bent, klik je in het menu op Download en kun je je tekening vereeuwigen in je fotorol.

Deep learning gecombineerd met tekenaars
Google wil met AutoDraw een tool bieden waarmee in principe iedereen snel iets kan tekenen dat er ook toonbaar uitziet. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van deep learning, waarbij een algoritme zichzelf verbetert op basis van grote hoeveelheden nieuwe input, in dit geval tekeningen. Google combineert deze technologie met tekeningen van verschillende ‘echte’ tekenaars. Wie al goed kan tekenen, kan zijn eigen tekeningen insturen om het algoritme nog beter te beter te maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2017, 9:58
Categorie Diensten
Onderwerpen google, kunstmatige intelligentie, tekenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.