Wallet-kaart via GetPassbook op iPhone.

Deze dienst maakt van je instapkaart een Apple Wallet-pasje

Ga je binnenkort vliegen, dan kan de dienst GetPassbook goed van pas komen. Met de dienst kun je een instapkaart in PDF-vorm omzetten in een digitale versie voor Apple's Wallet-app.

Wallet-kaart via GetPassbook op iPhone.
Wallet is Apple’s virtuele portemonnee waar onder andere Apple Pay-kaarten in staan. Ontwikkelaars kunnen hun apps ook aanpassen, zodat bijvoorbeeld klantenkaarten en andere pasjes in Wallet gezet kunnen worden. Vliegtuigmaatschappijen kunnen hun apps ook aanpassen, maar je kunt ook zelf je instapkaart aan Wallet toevoegen. De dienst GetPassbook.com zet jouw instapkaart in PDF-bestand om in een Wallet-geschikte versie.

Instapkaart omzetten in Wallet-pasje

Veel vliegtuigmaatschappijen ondersteunen al Wallet, maar dan gelden er wel enkele voorwaarden. Bij KLM kun je Wallet (voorheen Passbook) alleen gebruiken als je solo in een boeking staat. Met GettPassbook wordt je instapkaart in PDF-vorm automatisch in een Wallet-versie omgezet. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is om naar de website van de dienst te gaan, daar je instapkaart te uploaden en je mail-adres in te voeren. Vervolgens krijg je de instapkaart in Wallet-vorm in je mailbox, van waaruit je hem eenvoudig in Wallet kunt zetten. In de Wallet-kaart vind je naast je vertrekplaats en bestemming, ook de vertrektijd en het vluchtnummer. Ook de terminal, gate en stoelnummer worden op de kaart vermeld.

Wallet-kaart van instapkaart via GetPassbook.

Het voordeel van een kaart in Wallet is dat een dergelijke instapkaart aangepast kan worden, terwijl een PDF-bestand een statisch document is. Bovendien worden Wallet-pasjes gesynchroniseerd met al je apparaten, zolang je maar met dezelfde Apple ID ingelogd bent. De Wallet-kaart is ook meteen zichtbaar op je Apple Watch, waardoor je dus snel vanaf je Apple Watch kunt inchecken. Binnnenkort krijg je via de Wallet-kaart ook meldingen als bijvoorbeeld je gate wijzigt of je vlucht vertraagd is.

Wallet-kaart op Apple Watch van instapkaart via GetPassbook.

De dienst GetPassbook.com is gemaakt door het bedrijf Ahoy, een website waar je vluchten kan boeken bij allerlei vliegtuigmaatschappijen. Je gegevens, zoals je e-mailadres, worden alleen gebruikt voor het aanbieden van de dienst. Mogelijk ontvang je wel nieuwsbrieven van de dienst, maar je kunt je hier altijd voor uitschrijven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2017, 10:17
Categorie Diensten
Onderwerpen passbook, wallet

Wallet

Wallet, voorheen ook wel Passbook genoemd, is een standaardapp op de iPhone waarin je klantenkaarten, tickets, kortingscoupons, pinpassen en creditcards in bewaart. Het is een soort digitale portemonnee, vandaar de naam van de app. Wallet is ook de thuishaven van Apple Pay, de betaaldienst van Apple. Lees alles over de Wallet-app, het maken van eigen Wallet-kaarten en meer.

Wallet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.