Office for Mac

Microsoft werkt aan grote update Office voor Mac: betere autosave en samenwerking

Office voor Mac krijgt nieuwe functies, zoals betere autosave en samenwerking, nieuwe grafieken in Word en makkelijker formules maken in Excel.

Microsoft werkt aan een grote update van Office voor Mac. Een publieke versie komt binnenkort beschikbaar, waarin diverse nieuwe functies te proberen zijn.

Office for Mac

Vernieuwde Office 2016 voor Mac

Het gaat om zogenaamde ‘Insider Fast’-versies van Office 2016 voor Mac, die beschikbaar worden gesteld aan mensen die meedoen aan het Office Insider-betaprogramma. Daarin krijgen gebruikers een preview van de volgende grote update van Microsoft’s kantoorpakket. Er zitten nieuwe functies en bugfixes voor Word, Excel, Outlook en PowerPoint in. De meeste daarvan zijn bedoeld voor mensen die Office 365-abonnee zijn.

Microsoft Word krijgt nieuwe grafiektypes die je in je Word-documenten kunt gebruiken, namelijk Waterfall, Histogram, Pareto, Box & Whisker, Treemap en Sunburst. Je kunt hiermee snel een visualisatie maken op financieel, statistisch of organisatiekundig gebied.

Excel: makkelijker spreadsheet-formules gebruiken
Een andere nieuwe functie is AutoSave-functie voor OneDrive- en SharePoint-bestanden, zodat je werk automatisch tussentijds wordt opgeslagen. Je kunt dit eventueel uitschakelen via de instellingen. Het delen en realtime bewerken van zakelijke Word-bestanden met collega’s via OneDrive en SharePoint wordt makkelijker. Dat geldt ook voor Excel, die er nieuwe IFS- en SWITCH-functies bij krijgt. Dit moet het makkelijker maken om spreadsheet-formules te gebruiken. Er is betere ondersteuning voor tabellen met PivotTable-databronnen en er komen Table Slicers voor snel filteren.

PowerPoint: sneller een presentatie maken
PowerPoint krijgt de al eerder genoemde realtime samenwerking, maar je kunt ook makkelijker zien welke wijzigingen zijn aangebracht. Automatisch opslaan komt er eveneens aan. Op de Mac komt QuickStarter voor het eerst beschikbaar, waarmee je snel een presentatie over een bepaald onderwerp in elkaar kunt timmeren. Dit maakt gebruik van de Bing Knowledge-graph. Met Trim Media kun je snel ongewenste content uit een audio- of videoclip halen. En je presentaties zien er binnenkort beter uit dankzij PowerPoint Designer, met nieuwe layouts en overgangstriggers. De Designer was al beschikbaar op de Mac.

In Outlook zijn de veranderingen minimaal. Je kunt nu emoji gebruiken als je een berichtje tikt. OneNote krijgt waarschijnlijk helemaal geen nieuwe functies.

De Office 2016-update voor de Mac komt nu beschikbaar voor betatesters en waarschijnlijk al binnen een paar weken voor iedereen.

Office 2019 komt eraan

Heb je liever geen langlopend Office 365-lidmaatschap, dan is er ook goed nieuws. Microsoft kondigde een weekje geleden aan dat ze aan Office 2019 werken, dat in de tweede helft van 2018 uitkomt. De eerste beta’s verschijnen begin 2018. Dit is een pakket dat je voor een eenmalig bedrag koopt, waarna je er zonder verdere kosten gebruik van kunt maken. De nadruk zal liggen op Excel en PowerPoint. Excel krijgt nieuwe formules en grafieken voor het analyseren van grote hoeveelheden data. PowerPoint krijgt nieuwe animaties zoals Morph en Zoom voor mooiere presentaties.

Zo’n eenmalig aangeschaft pakket is weliswaar goedkoper dan jaarlijkse kosten voor Office 365 aftikken, maar het gebruik is wel beperkt. Dat blijkt nu macOS High Sierra is uitgerold en Microsoft geen updates voor Office 2011 meer zal uitbrengen. Microsoft zegt de compatibiliteit niet te kunnen garanderen. Ze raden aan om over te stappen naar Office 2016. Dat krijgt nog tot oktober 2020 ondersteuning. Sta je op het punt om de overstap naar de 2016-versie te maken, dan kun je ook overwegen om met Office 365 de periode te overbruggen tot de release van Office 2019.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2017, 8:29
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen microsoft, microsoft office

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.