WhatsApp op de iPad via web.

Gerucht: ‘WhatsApp op de iPad ondersteunt ook bellen’

Er zijn enkele nieuwe details opgedoken van een mogelijke WhatsApp-app op de iPad. Volgens een bron ondersteunt de iPad-versie ook bellen, waardoor je dus audiogesprekken kunt voeren via je iPad. Wel heb je hoogstwaarschijnlijk een gekoppelde smartphone nodig om de app te kunnen gebruiken. Bovendien werkt WhatsApp aan een stickerfunctie.

Een aantal maanden geleden zijn er aanwijzingen gevonden dat er aan een WhatsApp iPad-versie wordt gewerkt. In de weken daarna was het echter een lange tijd stil, maar nu zijn er een paar nieuwe details naar voren gekomen. WhatsApp werkt op de tablet hoogstwaarschijnlijk op dezelfde manier als WhatsApp op de desktop, waardoor je altijd een gekoppelde smartphone nodig hebt. Wel is er waarschijnlijk de mogelijkheid om te bellen met de iPad-versie.

‘WhatsApp voor iPad laat je ook bellen’
De nieuwe informatie is afkomstig van het Twitter-account @WABetaInfo, dat in het verleden al veel nieuwe WhatsApp-functies wist te onthullen. Het is echter onduidelijk waar hij de informatie met betrekking tot bellen via WhatsApp op de iPad vandaan gehaald heeft. WhatsApp zou in ieder geval al een tijdje werken aan een tablet-versie, onder andere dus voor de iPad, maar ook voor Android-tablets. Om de tablet-versie te gebruiken, moet je een QR-code scannen zoals bij WhatsApp Web en WhatsApp Desktop. Alle gesprekken worden dan doorgestuurd vanaf je iPhone (of Android-smartphone) naar de iPad. Het is daarbij wel opmerkelijk dat je ook de mogelijkheid zou krijgen om te kunnen bellen. Bij zowel WhatsApp Web als WhatsApp Desktop ontbreekt de belfunctie. Mocht dit inderdaad naar de iPad komen, dan is de kans ook groot dat het toegevoegd wordt aan de web- en desktop-versie.

Stickers en betalen met WhatsApp
Daarnaast werkt WhatsApp aan nog meer nieuwe functies, ook voor de gewone app. Binnenkort vind je in de app ook een zogenaamde Sticker Store. Dit is een downloadwinkel binnen WhatsApp waarin je allerlei stickerpakketten kan downloaden. Telegram en Facebook Messenger ondersteunen al langer stickers, maar nu moet ook WhatsApp eraan geloven. Andere bedrijven zouden ook stickers voor WhatsApp kunnen maken. De stickers worden nu volop getest in een beta van de Android-app en moet binnenkort voor iedereen te gebruiken zijn.

In India is WhatsApp momenteel begonnen met het aanbieden van een betaaloptie. Gebruikers kunnen daar WhatsApp koppelen aan hun bank en zo geld overmaken naar andere gebruikers. Het is dus niet bedoeld als betaalmiddel voor aankopen, maar vooral om snel geld over te maken naar een WhatsApp-contact. Er was eerder al bewijs gevonden dat WhatsApp zou werken aan een betaaloptie, maar de kans lijkt klein dat dit snel in Nederland of Europa beschikbaar komt.

Betaaloptie in WhatsApp.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2018, 9:42
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.