Gerucht: screenshot van iTunes 8, iPhone-firmware 2.1 komt eraan

Op een Italiaanse website is een screenshot verschenen van wat iTunes 8 zou moeten voorstellen. Ook is er het gerucht dat we op 9 september firmware 2.1 voor iPhone en iPod touch kunnen verwachten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

itunes8Over Apple’s nazomerse iPod-evenement is zelden zoveel gespeculeerd als deze keer. Er zijn al diversie foto’s verschenen van nieuwe iPod-cases waaruit we de vorm van de iPod nano kunnen aflezen en sinds een paar dagen zijn er ook gelekte foto’s van de iPod nano zelf. Waarbij een heftige discussie is ontstaan of de ingepakte oranje iPod nano geloofwaardiger is dan de groene. Als iPhone-website laten we die discussies maar even links liggen, maar wat ons wel interesseert is een mogelijk screenshot van iTunes 8 en het gerucht dat aanstaande dinsdag wellicht firmware 2.1 beschikbaar komt.

De hiernaast afgebeelde screenshot van iTunes 8 is afkomstig van de Italiaanse website Trackback.it, maar er wordt niet bij vermeld of dit een daadwerkelijke screenshot is, of dat iemand even snel iets in elkaar heeft geknutseld op basis van opmerkingen van Kevin Rose.

Net zo min is er sluitend bewijs voor het volgende gerucht: op 9 september komt firmware 2.1 voor iPhone en iPod touch beschikbaar. Daarin zouden een aantal functies zijn toegevoegd: push-notificatie op de achtergrond en directionele GPS (waardoor turn-by-turn navigatie mogelijk wordt). Apple zou een aantal functies uit de developer-versie hebben gehouden, om het publiek te verrassen. Het waarheidsgehalte lijkt toch wat twijfelachtig, omdat Apple de push-notificatie juist met opzet weer uit eerdere beta-firmwareversies had gehaald omdat het nog niet uitontwikkeld was.

let's rockEen analist beweert echter dat het evenement op 9 september wel eens zou kunnen tegenvallen: wel nieuwe iPods, iTunes en prijzen voor de iPod touch, maar geen nieuwe Macs. Apple is in ieder geval al bezig met de voorbereidingen: aan de buitenkant van het Yerba Buena Vista Center for the Arts in San Francisco worden de eerste banners al opgehangen.

Via: Ars Technica

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2008, 16:23
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen evenement, firmware, ipod, itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.