Koken met iPhone op Food Network, anti-mobieltjesboek van Neal Stephenson

Tv-kok Alton Brown reisde de Caraïbische Eilanden af met een iPhone en de minstens zo bekende geek-auteur Neal Stephenson schreef een boek over het gevaar van mobieltjes.

brown with garminTwee tips voor geeks die de iPhone wel eens aan de kant leggen om een boek te lezen of een tv-serie te kijken. Alton Brown, de bekende tv-kok van Food Network, vertelt in een interview met Gizmodo hoe hij zijn nieuwe tv-show Feasting on Waves heeft opgenomen. Met een kleine crew en een minimale hoeveelheid apparatuur lukte het om de complete serie onderweg te produceren. Om de hoeveelheid apparatuur te beperken nam Brown geen laptop maar alleen een iPhone mee, waar hij zorgeloos roamend mee ronddobberde op de catamaran.

Gedurende de reis zat Brown maar een halfuur zonder GPRS/EDGE. Het spot-the-iPhone-spelletje kan weer beginnen. En mensen die een wat langere trip zonder laptop hebben gepland, kunnen er misschien ook nog wat van opsteken. Food Network heeft een aangepaste iPhone-versie waarmee je ook video’s kunt kijken. De mobiele versie bestaat al sinds vorig jaar. De eerste aflevering van Feasting on Waves wordt pas komende nacht uitgezonden, dus het is nog wat te vroeg om de serie op de iPhone te kunnen bekijken.

anathemOok op een website uit het Gawker-netwerk: een bespreking van Neal Stephensons nieuwe boek Anathem. Die ligt vanaf dinsdag in de (digitale) boekhandel en is een kritische aanklacht tegen mobiele telefoons. Stephenson is bekend als geekschrijver, beter gezegd: een schrijver van het postcyberpunk-genre. Het boek speelt in een buitenaardse wereld die gedomineerd wordt door technologie. Mobiele telefoons zijn getransformeerd tot jeejahs, waar de hoofdpersonen van het boek niets van moeten hebben. Ook andere consumentenelectronica laten ze links liggen. Stephenson probeert duidelijk te maken dat aardbewoners de mobiele telefoon anders moeten gebruiken. Zelf kan Stephenson overigens geen moment zonder zijn mobiele telefoon, maar de interface en etiquette zijn achtergebleven en het zal een generatie nodig hebben om deze apparatuur goed te integreren in ons leven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2008, 11:25
Categorie Achtergrond
Onderwerpen televisie, voeding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.