Hacker gaat iPhone-pincodekraak live demonstreren

Hacker Jonathan Zdziarski gaat op 11 september in een webcast van O'Reilly laten zien hoe je met aangepaste firmware het wachtwoord van een iPhone of iPod touch kunt omzeilen.

jonathan zdziarskiIn een webcast die op 11 september wordt uitgezonden gaat forensisch hacker Jonathan Zdziarski laten zien hoe iedereen toegang kan krijgen tot gegevens op de iPhone. Hij zal dat doen door de pincode te omzeilen in een 45 minuten durende webcast van O’Reilly. Zdziarski gebruikt daarvoor een aangepaste firmwarebundel en laat zien hoe informatie die op het eerste gezicht niet zomaar toegankelijk is, toch bekeken kan worden.

Zdziarski richt zich met zijn webcast op de good guys: opsporingsambtenaren, justitiepersoneel en andere mensen die met goede bedoelingen informatie van een beveiligde iPhone willen halen, maar het is de vraag of hij niet voornamelijk kwaadwillenden trekt.

Een paar dagen geleden bleek dat je bij een iPhone met pincode gemakkelijk toegang krijgt tot contactgegevens, browser en e-mail. De methode die Zdziarski gebruikt geeft toegang tot alle gegevens.

Via: Wired

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2008, 15:57
Categorie Achtergrond
Onderwerpen hackers, passcode, wachtwoorden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.