iPhone X rondingen: squircles

Is de notch tijdelijk? ‘iPhones in 2019 hebben geen notch meer’

Gaan we na twee jaar al afscheid nemen van de bekende notch? Volgens Koreaanse bronnen is Apple van plan om de notch te verwijderen uit de iPhones die in 2019 verschijnen. Voor 2018 zou de notch al iets kleiner worden.

Is de notch in de iPhone X een designkeuze of meer een noodzaak? Als we de Koreaanse bronnen mogen geloven is de tweede optie waarschijnlijker. Zij beweren namelijk dat de notch al in 2019 verdwijnt. Dat betekent dat de bekende inkeping van de iPhone X het al na twee jaar voor gezien houdt. Verder bevestigen de bronnen dat de 2018 iPhones bestaat uit drie modellen.

‘iPhone notch verdwijnt in 2019’

Apple is van plan om dit jaar drie nieuwe iPhones uit te brengen: een 6,4-inch iPhone X Plus, een 5,8-inch iPhone X als opvolger van de huidige iPhone X en een 6,1-inch iPhone met LED-scherm. Dit laatste model krijgt wel hetzelfde schermdesign als de iPhone X met onder andere Face ID. Het zou echter zomaar kunnen dat de notch dit jaar al in formaat afneemt. Bronnen stellen namelijk dat alle drie de 2018 iPhones dunnere schermranden en een kleinere notch krijgen. Hoeveel kleiner de notch dan wordt, melden de bronnen niet. Eerder werd nog beweerd dat de iPhone in 2019 een kleinere notch krijgt.

Interessanter is wat er na dit jaar op de planning staat. De Koreaanse bron heeft vernomen dat Apple de notch in 2019 vaarwel zegt. Dat zou dus betekenen dat de voorkant van de iPhones uit een echt volledig scherm bestaat. Specificaties, resolutie of het precieze formaat is nog niet bekend, maar Face ID zou in ieder geval behouden blijven. Apple kan hiervoor verschillende technieken gebruiken, bijvoorbeeld het verwerken van de benodigde sensoren in het scherm zelf. In de notch van de iPhone X zitten in totaal acht onderdelen, waaronder de speaker, frontcamera, infraroodsensor en dot-projector. Apple kan er ook voor kiezen om de sensoren in een dun randje aan de bovenkant te verwerken.

iPhone X TrueDepth sensoren voor Face ID.

Hou er rekening mee dat het voor nu nog gaat om geruchten en dat Koreaanse bronnen als ET News het niet altijd bij het juiste eind hebben. Vooral de specifieke timing is lastig te voorspellen, omdat Apple het design en de planning altijd nog aan kan passen.

Naarmate de weken vorderen krijgen de 2018 iPhones steeds meer vorm. We weten al relatief vrij veel over de nieuwe line-up voor dit najaar, al zijn er nog steeds veel onduidelijkheden over bijvoorbeeld de prijs en specificaties. Ben je nog op zoek naar een nieuwe iPhone, dan lijkt er dit najaar in ieder geval genoeg keus te zijn. En wil je daar niet op wachten? Kijk dan in ons overzicht iPhone kopen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 maart 2018, 15:01
Bron Bron ET News
Via Via Macrumors
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp 2018 iPhone
Devices iPhone 2018, iPhone XS Max

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.