Gerucht: Google werkt aan eigen navigatiesysteem op de iPhone

Google komt volgens Forbes met een eigen navigatiesysteem voor op mobiele telefoons. De integratie in Google Maps zou de iPhone een pima kandidaat maken om het systeem op te lanceren.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Google Maps navigatie op de iPhoneForbes brengt de Google-geruchtenmachine weer op gang. Ditmaal beweert het blad dat Google een navigatiesysteem aan het ontwikkelen zou zijn voor mobiele telefoons, dus ook voor de iPhone. Het systeem zal een integratie in Google Maps vereisen, dat sinds de lancering al aanwezig is op de iPhone. Het systeem moet naast routes ook turn-by-turn-navigatie gaan leveren, een erg veelgevraagde toevoeging op Google Maps aldus Carolyn Penner, een woordvoerdster bij Google. Zij wil echter geen uitspraken doen of Google daadwerkelijk met een dergelijk systeem bezig is.

Google zou volgens de bronnen het navigatiesysteem gratis aan gaan bieden. Wel wordt er gespeculeerd dat er dan reclamebanners in het systeem opgenomen worden. Deze zullen dan op basis van jouw locatie aangepast worden. Dit stelt adverteerders in staat om bepaalde gebieden of groepen mensen makkelijker aan te spreken.

Volgens experts zou Google inmiddels zoveel gegevens hebben die via eigen satellieten en Google Streetview zijn vergaard, dat het contract met TeleAtlas niet meer nodig is en de stap naar een eigen navigatiesysteem kan bespoedigen. Het navigatiesysteem zal eerst in de Verenigde Staten gelanceerd worden, waarna het ook in Europa beschikbaar komt. Onduidelijk is wanneer Google het systeem zal lanceren. Voor wie dit nieuws bekend voorkomt: we stuurden gisteren een tweettip over het Forbes-artikel en er gingen eerder deze week al geruchten over Google-navigatiesoftware op Android-toestellen.

Bron: Forbes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 oktober 2009, 17:30
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerpen geruchten, google, Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.