iPhone-conferentie iCE09 komt naar Amsterdam

Op 26 en 27 november vindt in Amsterdam het evenement iCE Amsterdam plaats. Tijdens deze conferentie zal worden gepraat over mobiele ontwikkelingen, zijn er technische tracks en draait alles om het motto: "Challenge the iPhone!".
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ice conferentieIn september kon je op iPhoneclub al lezen over een grote iPhone-conferentie op 26 en 27 november: iCE Amsterdam. Inmiddels is het programma rond, zijn de sprekers geboekt en is het tijd voor het publiek om zich in te schrijven. De insteek van het internationale evenement is breder geworden dan aanvankelijk was gepland: het draait niet alleen om de iPhone, maar het motto is “Challenge the iPhone” geworden. iPhoneclub is als mediapartner betrokken bij het evenement. Dat houdt in dat we verslag zullen doen van het evenement en in aanloop naar het evenement af en toe aandacht zullen besteden aan nieuwe ontwikkelingen en sprekers. iCE vindt plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam.

iCE09 vindt plaats in Amsterdam en wordt ondersteund door de gemeente Amsterdam, maar dat betekent niet dat het een regionaal onderonsje wordt. Het programma van de conferentie is erg internationaal gericht: maar liefst 16 bekende Amerikaanse ontwikkelaars komen naar Amsterdam, zoals Natalia Luckyanova van Imangi Studios (ontwikkelaar van Harbor Master) en Dom Sagolla van DollarApp (iPhone-applicaties van $1). Er zijn sessies die wat meer op applicatieontwikkeling zijn gericht en sessies die ondernemers en potentiële investeerders zullen boeien. Zoals gezegd: de conferentie is niet nadrukkelijk alleen op de iPhone gericht, maar omdat dit platform de katalysator is geweest voor veel nieuwe ontwikkelingen speelt de iPhone toch een belangrijke rol in het hele programma. Uiteindelijk draait het vooral om apps en daarvan zijn er meer dan 75.000 voor de iPhone en in korte tijd meer dan 10.000 voor Android. Palm’s webOS, BlackBerry, Nokia/Symbian en Windows Mobile komen ook aan bod. KPN is als mobiele operator één van de sponsors.

Voorafgaand aan de conferentie is er een dag met gratis workshops en sessies voor ontwikkelaars, met aparte business tracks voor de commerciëler ingestelde bezoekers. Aan het einde van de conferentie, op vrijdag 27 november, volgt er een prijsuitreiking voor de beste mobiele toepassingen. Speciaal voor iCE09 zal er ook een applicatie worden gemaakt, geschikt voor meerdere platformen.

iPhoneclub.nl was betrokken bij iCE Amsterdam als mediapartner, maar heeft zich vanwege een geschil met de organisatie teruggetrokken uit dit evenement. Tevens trekken wij onze aanbeveling(en) voor dit evenement in. Om die reden zijn ook alle links naar dit evenement uit het nieuwsartikel verwijderd.

Toegang kost €495 per persoon, €322 pp bij twee personen en €199 pp bij vijf personen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2009, 21:39
Categorie Round-up

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.