De Italiaanse website iSpazio meldt dat er geruchten zijn dat Apple volgende maand haar jaarlijkse iPod- en muziekevent heeft gepland.

Steve JobsVolgens de Italiaanse website iSpazio (Google Translate) is Apple van plan om volgende maand een zogenaamd “special event” te gaan houden. Het bedrijf organiseert doorgaans elk jaar na de WWDC (in juni) een extra evenement dat in het teken staat van muziek en aanverwante producten. Voorgaande jaren vond dat evenement plaats in september of oktober. Met augustus lijkt Apple dus een beetje aan de vroege kant.


De website zegt niet te weten wat er precies aangekondigd zal worden, maar geruchten zijn er wel. Zo wordt er al enige tijd gesuggereerd dat Apple met een nieuwe iPod touch komt die mogelijk een aantal fucties van de iPhone 4, zoals FaceTime en een camera met mogelijkheid voor video-opname, zal overnemen. Ook de geruchten over een streamingversie van iTunes, waarbij muziek niet meer lokaal maar extern (in de cloud) opgeslagen wordt, laaien weer op.

Het ligt tevens in de lijn der verwachting dat Apple tijdens dit evenement meer informatie zal geven over de aankomende iOS 4.1-update, waarvan het bedrijf eerder deze maand al een eerste bèta verspreidde. Ook zou het een mooi moment zijn om meer duidelijkheid te scheppen over de iOS 4-update voor de iPad, die gepland staat voor dit najaar.

Later vandaag zou Apple eveneens het duurdere segment Macs van een update gaan voorzien. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde blogger John Gruber zouden upgrades voor de Mac Pro en de iMac, evenals een nieuw 27-inch LED Cinema Display, hun opwachting kunnen maken. Ook het multitouch-trackpad, dat afgelopen week door de Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) werd goedgekeurd, zou volgens de blogger aanstaande zijn en mogelijk ook vandaag geïntroduceerd worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2010, 11:58
Categorieën Apps, Diensten, Geruchten, iDevices, Mac & macOS, Round-up
Onderwerpen event, ios 3, ipad, ipod touch, itunes, multitouch, muziek

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.