MacBook dark mode

Gelekte macOS 10.14 screenshots verklappen donkere modus

Dit zijn de 3 grootste vernieuwingen

macOS 10.14 krijgt waarschijnlijk een donkere modus, een Apple News-app en een nieuw uiterlijk voor de Mac App Store. Dat blijkt uit vroegtijdig gelekte beelden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Ontwikkelaar Steve Troughton Smith ontdekte de nieuwe details van macOS 10.14 en tweette erover. Duidelijk is het nieuwe uiterlijk met een donker thema te zien, dat waarschijnlijk uit te schakelen is. Het donkere thema lijkt van invloed op alle apps. Ook is er een icoontje van de Apple News-app voor de Mac zichtbaar in het dock. Deze dienst is nog niet beschikbaar in Nederland en België. Troughton Smith ontdekt wel vaker nieuwe functies in software.

Hieronder lees je over de 3 grootste vernieuwingen die eraan lijken te komen.

#1 Donkere modus voor macOS

Een vernieuwing die vast enthousiast zal worden ontvangen is de donkere modus op de Mac, die van invloed lijkt op alle apps. Het is op de Mac al mogelijk om een donkere modus in te schakelen, zoals onderstaande tip uitlegt. Daarbij wordt de menubalk transparant en het dock donker, zodat beide gemakkelijker te lezen zijn. Maar de apps zelf blijven nog gewoon wit. In macOS 10.14 lijkt dat te gaan veranderen.

Onderstaande afbeelding toont de donkere interface van Xcode:

macOS 10.14 donker thema

De knoppen op de taakbalk zijn donkergrijs met witte tekens, wat wel doet denken aan de fotobewerkingsmodus in de Foto’s-app. In Xcode kun je makkelijk wisselen tussen een licht en donker uiterlijk en dat zal vermoedelijk ook bij andere macOS-apps het geval zijn.

Hieronder is ook een video te zien van macOS 10.14 in actie:

#2 Vernieuwde Mac App Store met verhalen
De nieuwe details werden gelekt door Apple zelf, dankzij een videolink in de Mac App Store API. Het gaat dus om eigen materiaal van Apple. Daaruit blijkt ook dat de Mac App Store voortaan video-previews krijgt, zodat je kunt zien hoe een app in gebruik eruit ziet. Waarschijnlijk krijgt de Mac App Store ook een nieuwe interface met verhalen over apps, lijstjes en een dagelijkse app en game van de dag. In iOS 11 voerde Apple een dergelijk redesign voor de App Store in op de iPhone en iPad.

Op de achtergrond is een nieuwe macos-wallapper te zien met bergen of zandduinen. Dit zou kunnen duiden op macOS Mojave, de naam die eerder werd getipt voor macOS 10.14. De afbeelding op de foto is tijdens de schemering gemaakt. Apple zou vanwege het nieuwe donkere thema twee wallpapers kunnen meeleveren: overdag en ‘s nachts. Misschien wisselen ze automatisch naar gelang het moment van de dag.

#3 Apple News-app voor de Mac
Minder interessant voor Nederlandse en Belgische gebruikers is het feit dat er een News-app voor de Mac aan lijkt te komen. In het dock is een nieuwe app te zien, met het icoontje van de News-app. Deze is te herkennen aan het N-logo. Met Apple News kun je nieuwsverhalen uit allerlei bronnen lezen. Apple zou ook van plan zijn betaalde content aan te bieden. Het werkt echter maar in een beperkt aantal landen.

We verwachten dat Apple maandagavond om 19:00 uur de officiële naam van macOS 10.14 onthult, samen met de nieuwe functies. Ook staan iOS 12, tvOS 12 en watchOS 5 waarschijnlijk op het programma. iCulture doet uiteraard de hele avond (en de dagen daarna) verslag!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2018, 14:23
Categorieën Geruchten, Mac & macOS
Onderwerpen dark mode, donkere modus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.