Netflix test sneller vooruit en achteruit springen in video’s

Netflix is bezig met het testen van snelle knoppen om 10 seconden vooruit of achteruit te springen in een film. De knoppen lijken op die van YouTube.

Netflix gaat zorgen dat je makkelijker door films en tv-series kunt springen. Dat blijkt uit een test die bij meerdere Netflix-gebruikers zichtbaar is. Als zij op het scherm tikken krijgen ze een volume-schuifknop te zien met opties om 10 seconden vooruit of achteruit te springen. Je hoeft die twee knoppen overigens niet te gebruiken, want je kunt ook aan de zijkant van het scherm tikken: aan de linkerkant om 10 seconden terug te spoelen, of aan de rechterkant om 10 seconden vooruit te gaan. Een dergelijke functie kennen we al van YouTube.


Ook bij de YouTube-app kun je 10 seconden overslaan door aan de zijkant van het scherm tweemaal snel achter elkaar te tikken. De Netflix-gebruikers zien ook een nieuwe volume-slider in de stijl van YouTube, die de video niet meer afdekt. Voorheen gebruikte Netflix de standaard volumeknoppen van Apple.

Netflix-knoppen test op iOS

Netflix test wel vaker nieuwe functies, die niet altijd worden doorgevoerd. Zo was er eerder dit jaar een test waarbij kinderen bonussen konden verdienen door bepaalde series te kijken. Dat idee viel bij ouders niet in goede aarde en Netflix stopte er weer mee. Andere ideeën zijn wat zinvoller: zo biedt Netflix previews in de mobiele apps. Dit zijn 30 seconden durende ‘Stories’ die je verticaal kunt bekijken, dus je hoeft je iPhone niet te draaien om een preview te zien. Toch zijn er in de app nog wel wat meer verbeteringen mogelijk. Zo is de navigatie op de iPhone nog niet optimaal en zou het handig zijn als je met één hand de app zou kunnen bedienen.

Bekijk ook

Netflix biedt vanaf vandaag previews in mobiele apps

Vanaf vandaag zal Netflix previews van films en series laten zien in de mobiele apps. Dit krijgt een soort Instagram Stories-uiterlijk. Je kunt door de previews heen swipen en direct beginnen met kijken van een serie of film die je aanspreekt.

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 juni 2018 om 18:02
Onderwerp
Bron
Bron Reddit
Categorie
Apps

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.