Netflix serie downloaden.

Netflix test sneller vooruit en achteruit springen in video’s

Netflix is bezig met het testen van snelle knoppen om 10 seconden vooruit of achteruit te springen in een film. De knoppen lijken op die van YouTube.

Netflix gaat zorgen dat je makkelijker door films en tv-series kunt springen. Dat blijkt uit een test die bij meerdere Netflix-gebruikers zichtbaar is. Als zij op het scherm tikken krijgen ze een volume-schuifknop te zien met opties om 10 seconden vooruit of achteruit te springen. Je hoeft die twee knoppen overigens niet te gebruiken, want je kunt ook aan de zijkant van het scherm tikken: aan de linkerkant om 10 seconden terug te spoelen, of aan de rechterkant om 10 seconden vooruit te gaan. Een dergelijke functie kennen we al van YouTube.

Ook bij de YouTube-app kun je 10 seconden overslaan door aan de zijkant van het scherm tweemaal snel achter elkaar te tikken. De Netflix-gebruikers zien ook een nieuwe volume-slider in de stijl van YouTube, die de video niet meer afdekt. Voorheen gebruikte Netflix de standaard volumeknoppen van Apple.

Netflix-knoppen test op iOS

Netflix test wel vaker nieuwe functies, die niet altijd worden doorgevoerd. Zo was er eerder dit jaar een test waarbij kinderen bonussen konden verdienen door bepaalde series te kijken. Dat idee viel bij ouders niet in goede aarde en Netflix stopte er weer mee. Andere ideeën zijn wat zinvoller: zo biedt Netflix previews in de mobiele apps. Dit zijn 30 seconden durende ‘Stories’ die je verticaal kunt bekijken, dus je hoeft je iPhone niet te draaien om een preview te zien. Toch zijn er in de app nog wel wat meer verbeteringen mogelijk. Zo is de navigatie op de iPhone nog niet optimaal en zou het handig zijn als je met één hand de app zou kunnen bedienen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2018, 18:02
Bron Bron Reddit
Categorie Apps
Onderwerp netflix

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.