Tone-app leert je muzieknoten herkennen op een speelse manier

Er zijn mensen die veranderen in een zangtalent zodra ze een microfoon in hun handen hebben, maar dat geluk heeft niet iedereen. De app Tone helpt je een handje bij het verbeteren van je muzikaliteit. Door je op een speelse manier tonen te laten herkennen, leer je hoe bepaalde noten klinken.

Tone: muzieknoten herkennen

Tone is een vrij eenvoudige app die noten afspeelt waarvan je moet raden om welke noten het gaat en probeert zodoende je gevoel voor muziek te verbeteren. De app speelt tonen af, waarbij jij moet raden om welke noot het gaat. Onder de golvende lijntjes van de noot die wordt afgespeeld staan een aantal multiple choice-opties. Telkens wanneer je een noot goed hebt geraden, krijg je punten. De app geeft je de kans om drie fouten te maken, bij de vierde fout word je teruggestuurd naar het hoofdmenu.

Noten raden
Ben je trots op de score die je hebt gehaald? Dan kun je die delen via social media om aan al je vrienden te laten zien hoe goed je bezig bent. Als het gaandeweg beter lukt om de tonen te herkennen, kun je het niveau ook aanpassen zodat de game meer uitdagingen biedt. Ook kun je zelf een piano bespelen om te kijken hoe bepaalde tonen klinken.

Tone app leert je op spelenderwijs noten herkennen

Tone maakt gebruik van de toongeslachten majeur, mineur, de volledige chromatische toonladder of een combinatie van noten die je zelf uitkiest. Je kunt lage, midden of hoge octaven voor de geluiden kiezen. Ook kun je jezelf uitdagen door de tijd die je krijgt om te raden te verkorten.

Oneindige oefenmodus
Naast het spelelement zit er ook een oefenmodus in de app. Hiermee krijg je oneindig de mogelijkheid om de juiste noot te raden zonder dat hier de druk op ligt van de drie pogingen. Je kunt de app langere tijd achter elkaar gebruiken als je wat meer tijd hebt, maar bijvoorbeeld ook onderweg met oordopjes in. De app download je voor €4,49 in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juni 2018, 14:30
Bron Bron Lifehacker
Categorie Apps
Onderwerpen app, muziek

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.