Mercedes concept car

Daimler CEO sprak met Apple over auto’s

Daimler CEO Dieter Zetsche heeft een bezoek gebracht aan Apple en is onder de indruk waar Apple en Google toe in staat zijn, wat auto's betreft.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Goed nieuws voor mensen die gek zijn op geruchten over de Apple Car. De CEO van Daimler, Dieter Zetsche, heeft namelijk een bezoek gebracht aan Apple. Hij is ervan overtuigd dat Apple “meer kan doen en meer weet over auto’s” dan we voorheen hebben gedacht. Dat is een opmerkelijke uitspraak over een bedrijf, dat naar de buitenwereld toe nog helemaal niet heeft toegegeven dat ze met auto’s bezig zijn.

Daimler-topman Dieter Zetsche

Daimler: onder de indruk van Apple

Overigens bezocht Zetsche ook Google, een bedrijf dat al bezig is met het maken van zelfrijdende auto’s. De CEO bracht een bezoek aan Silicon Valley om de concurrentie eens in ogenschouw te nemen en te zien of zijn bedrijf technologisch gezien nog op de juiste weg is. Het is dan ook de vraag of de volgende revolutie op het gebied van auto’s uit Silicon Valley komt, of toch nog gewoon uit Detroit, Stuttgart of Ingolstadt, de thuisbasis van respectievelijk de Amerikaanse auto-industrie, Daimler en Audi.

Mercedes concept car

Samenwerking met autofabrikanten

Daimler heeft wel een paar geschikte toekomstige modellen op de rol staan, waar Apple mogelijk in geïnteresseerd is, zoals bovenstaande: de Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion.

Zetsche heeft dan ook reden genoeg om wat nerveus te worden over de ontwikkelingen die momenteel gaande zijn bij niet traditionele autofabrikanten zoals Tesla en Google. Het bezoek aan Apple is wel opmerkelijk, aangezien dat bedrijf nog niet in het openbaar heeft aangekondigd dat ze met een auto bezig zijn. De topman is blij dat de technologiebedrijven “meer respect” hebben voor het werk van Daimler, dan hij aanvankelijk had gedacht.

Steve Jobs reed altijd Mercedes

Steve Jobs Mercedes zonder kentekenIn totaal bezocht Zetsche maar liefst 70 bedrijven in Silicon Valley en voerde concrete gesprekken met een aantal van hen. Een interessant toeval is dat voormalig CEO Steve Jobs erom bekend stond dat hij altijd in een gloednieuwe Mercedes reed – ook afkomstig uit het Daimler-concern. Eén van de geruchten is dat Apple vaart wil maken met de Apple Car en daarom samenwerking zoekt met een bestaande autofabrikant, wellicht BMW.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2016, 10:51
Categorieën Achtergrond, Geruchten
Onderwerpen apple car, auto, mercedes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.