Witricity demonstreert draadloos opladen van de iPhone

Eric Giler (directeur van Witricity) laat op de TED-conferentie in Engeland zien dat het is gelukt een iPhone draadloos op te laden. Dit gaat via een elektromagnetisch veld.

draadloos opladenJe kunt tegenwoordig steeds activiteiten draadloos doen, zoals draadloos met onze iPhone op internet. Draadloos opladen (via inductie) is tot nu toe beperkt tot elektrische tandenborstels en de Palm Pre, maar daar komt in de toekomst verandering in. Het blijkt mogelijk om je laptop en je iPhone op te laden, zonder vast te zitten aan een snoer.


Dat liet Eric Giler, directeur van het Amerikaanse bedrijf Witricity, zien in een demonstratie op de Britse TED-conferentie (Technology, Entertainment, Design). Het systeem werkt tot op een afstand van wel twee meter, via een elektromagnetisch veld.

Eric GilerIn de muur of in het plafond wordt een spoel verbonden met het lichtnet. Het apparaat dat je draadloos wilt opladen wordt ook in contact gebracht met een spoel. Hierdoor ontstaat een elektromagnetisch veld waarover een stroom gaat lopen. Dit veld kan enkele meters overbruggen en zit op een frequentiegebied dat niet gevaarlijk is voor het menselijk lichaam.

De BBC interviewde Eric Giler aan de hand van deze bevindingen in onderstaande video. In dit interview benadrukt Eric Giler de vele toepassingen die mogelijk zijn aan de hand van deze technologie. Zo noemt hij bijvoorbeeld dat het mogelijk is lampen en televisies te laten werken op deze manier.

Voorlopig moeten we nog wel even wachten voor we dit thuis of op kantoor kunnen verwachten. Deze technologie staat namelijk nog in de kinderschoenen en moet verder getest en verbeterd worden.

Meer info: BBC

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 juli 2009 om 22:03
Categorie
iDevices
43 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.