Foutjes bij Apple Watch-uitdagingen: gebruikers krijgen geen of te weinig medailles

Gebruikers melden fouten bij de Apple Watch-uitdagingen: sommige mensen hebben de medailles van januari nog niet binnen, terwijl andere onterecht de februari-uitdaging al lijken te hebben gehaald.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Heb jij je medaille voor de januari-uitdaging al binnen? Op de iCulture-redactie is de score verdeeld: de ene persoon heeft ‘m wel, de andere niet. We krijgen dan ook heel wat meldingen binnen van iCulture-lezers die bezorgd zijn waarom hun beloofde medaille nog steeds niet te zien is. Ondertussen zijn er nog meer foutjes: er zijn mensen die zelfs de medaille voor hun februari-uitdaging al binnen hebben omdat ze deze maand al 6 marathons hebben gelopen!


Update 13 November 2018
Heb je je doel gehaald, maar verschijnt de medaille niet in het overzichtsscherm van de Activiteit-app op je iPhone? In Apple’s eigen supportartikel staat dat het tot 9 dagen kan duren voordat de medaille verschijnt. Het is dus een kwestie van geduld hebben tot de medaille verschijnt. Zorg er ook voor dat zowel je iPhone als Apple Watch up-to-date zijn. Controleer ook of je Apple Watch verbinding kan maken met een Wi-Fi-netwerk.

Mocht je de medaille nog niet hebben, dan zul je nog iets meer geduld moeten hebben. Soms kan de medaille zomaar verschijnen en we zijn er nog niet helemaal achter waarom de ene persoon ‘m al wel ziet en de andere nog niet. Hieronder blijkt dat beide personen de uitdaging van januari hebben gehaald:

Apple Watch uitdaging januari 2018

Maar bij de badges in de Activiteit-app is dat niet terug te zien. De rechter persoon heeft de januari-badge én een badge voor een perfecte maand, terwijl die badges bij de linker persoon nog op zich laten wachten:

Apple Watch uitdagingen

Nog meer foutjes
Daarnaast blijken er nog wel meer fouten te zijn bij de uitdagingen. Zo klopt de tekst niet en loopt de teller niet goed mee. Om een voorbeeld te geven:

Uitdaging voor februari
Je krijgt deze medaille wanneer je deze maand minimaal 2.583 minuten verdient. Tot nu toe heb je 2.348 minuten verdiend.

Dat kan natuurlijk niet, dat je op de eerste dag van februari al 2.348 minuten hebt gesport (= 39 uur). Het zou handig zijn als de teller realtime meeloopt, zodat je kunt zien of je al bijna je doel hebt gehaald.

https://twitter.com/h_a256/status/959074363919101952

Er is nog een ander foutje, waardoor sommige Apple Watch-bezitters al de medaille voor de februari-uitdaging binnen hebben, gebaseerd op hun activiteiten in januari. Zo bleek een gebruiker al 25 keer zijn activiteitenringen hebben gesloten. Dat kan natuurlijk nooit. Andere gebruikers zien ook rare afwijkingen: zo is er een gebruiker die te zien kreeg dat hij deze maand al zes marathons heeft gelopen. Ook dat kan natuurlijk nooit, op de eerste dag van de maand.

Gelukkig is er één ding dat wel werkte: mensen die al 1.000 dagen hun doel hebben gehaald kregen vorige maand wel hun 1000-dagen-medaille.

Bekijk ook

Heb jij de 1.000 dagen-medaille met je Apple Watch al gehaald?

Het is vandaag duizend dagen geleden dat de Apple Watch op de markt kwam. Heb jij de badge voor 1.000 dagen beweging op rij al binnen?

Even geduld a.u.b.
Mocht je ook met fouten te maken hebben of nog wachten op een medaille, dan kan het helpen om gewoon geduld te hebben totdat Apple de fout heeft hersteld. Er zijn momenteel zoveel mensen die fouten melden, dat Apple wel iets met de klachten moet doen. De fouten kunnen iets te maken hebben met de extra januari-uitdaging die Apple had gesteld. Daarbij was het de bedoeling dat je 7 dagen achter elkaar je ringen volmaakte: de groene ring voor trainingen, de rode voor verbrande calorieën en de blauwe voor je sta-uren.

Bekijk ook

De nieuwste Apple Watch-uitdagingen: Earth Day en dansen op Internationale Dag van de Dans

Met de Apple Watch-uitdagingen kun je badges en iMessage-stickers verdienen. Lees hoe je meedoet aan de nieuwste uitdagingen en wat er nodig is om de beloningen te verdienen. Ook hebben we een tijdlijn van eerdere Apple Watch-uitdagingen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 13 november: Opmerking toegevoegd dat het tot 9 dagen kan duren voordat de medaille verschijnt.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.