iculture-vandaag
iCulture Vandaag
iCulture: Vandaag

iCulture Vandaag: dit was donderdag 1 februari 2018

Wat gebeurde er op Apple-gebied op donderdag 1 februari 2018? We zetten alle artikelen dagelijks op een rij in iCulture Vandaag, het dagoverzicht van iCulture.

Later vanavond gaat Apple de nieuwste kwartaalcijfers bekendmaken, maar eerst praten we je nog even bij over het nieuws van vandaag. Zo kondigde Nintendo vandaag al vroeg aan dat Mario Kart Tour als mobiele game beschikbaar komt, maar we zullen daarvoor nog wel even moeten wachten tot 2019. Ook groot nieuws: de Telegram-apps bleken opeens uit de App Store verdwenen. Volgens de makers een ‘klein probleempje’ dat bij nader inzien iets met ongewenste inhoud te maken heeft. Blijkbaar had een Apple-medewerker iets te veel billen en borsten in de app aangetroffen. We hebben ons vandaag ook verbaasd over de vele plekken waar je updates voor allerlei apparaten in iOS kunt aantreffen en we constateerden dat lang niet iedereen al de medaille voor de januari-uitdaging binnen heeft. Twee rommelige situaties bij Apple dus. Dat en meer in deze iCulture Vandaag!

Tips, gidsen en opinie

Nieuws

 • IT-beheerders kunnen iOS- en macOS-updates 90 dagen uitstellen. Klinkt goed? Hou er dan rekening mee dat het alleen mogelijk is in organisaties waar de iDevices door een centrale afdeling worden beheerd.
 • Heb je de januari-medaille al binnen? Foutjes bij de Apple Watch-uitdagingen zorgen ervoor dat er geen bal van klopt.
 • In de rekenmachine zijn weer vloeiende animaties te zien en je berekeningen kloppen ook nog.
 • In Oostenrijk opent later deze maand de Apple Store Wenen, de eerste officiële winkel in het Alpenland.
 • De eerste 18-core iMac Pro’s zijn onderweg naar klanten, zodat we binnenkort de eerste benchmarks kunt verwachten.
 • Downgraden naar eerdere versies van iOS 11 is niet meer mogelijk. Je zult dus tevreden moeten zijn met iOS 11.2.5.
 • Later vanavond: alles over de kwartaalcijfers van FQ1 2018.

Apps & accessoires

iCulture Deals

Meer vandaag

Gucci-honden

Deze apps en updates waren te leuk om onopgemerkt voorbij te laten gaan:

 • GUCCI (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 13.0+) - Gucci heeft voor het Chinese ‘Jaar van de Hond’ speciale animoji gemaakt in de eigen app. Ze zijn gebaseerd op de Boston terriërs Bosco en Orso van Gucci Creative Director Alessandro Michele. Ook de totale collectie van Gucci zit vol met hondenplaatjes op truien en dergelijke.
 • Slack (gratis, iPhone/iPad, iOS 12.2+) - Slack stopt met de Apple Watcha-app. Je kunt nog wel gebruik maken van interactieve berichten. Eerder stopten Google, Amazon en eBay al met hun losse Apple Watch-apps.
 • Infltr - Onbeperkte Filters (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 12.0+) - Infiltr werkt nu met gifjes.
 • Instagram (gratis, iPhone + IAP, iOS 11.0+) - Instagram heeft nu een Type-tekstmodus en is druk bezig om dat naar iedereen uit te rollen.
 • Pixelmator Pro (€43,99, macOS, 10.14.4+) - Pixelmator Pro voor de Mac heeft diverse nieuwe functies en verbeteringen. Zo werken de kleuraanpassingen nu veel sneller.
 • Hero Hunters (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 10.0+) - Zoek je een actiegame waarmee je lekker in teamverband kunt gaan schieten? Hero Hunters klinkt als de game die je nodig hebt.

https://geo.itunes.apple.com/us/app/instagram/id?mt=8&at=11l3RE

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2018, 22:00
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.