IT-beheerders kunnen voortaan iOS- en macOS-updates 90 dagen uitstellen

Apple beeft IT-beheerders de mogelijkheid om vanaf iOS 11.3 en macOS High Sierra 10.13.4 updates uit te stellen tot maximaal 90 dagen. Gebruikers krijgen de update pas daarna te zien.

IT-beheerders kunnen updates uitstellen

Apple geeft mensen die een IT-organisatie beheren extra veel tijd om updates van iOS en macOS te installeren. Met ingang van iOS 11.3 en macOS High Sierra 10.13.4 is het mogelijk om een update 90 dagen uit te stellen.


De nieuwe instelling ‘enforcedSoftwareUpdateDelay’ is te vinden in het configuratieprofiel van de beheerder. Het gaat hier om toestellen die met mobile device management (MDM) worden beheerd door een IT-professional. Gebruikers van een dergelijke iPhone, iPad of Mac krijgen de update niet eens te zien, totdat het ingestelde aantal dagen is verstreken.

Standaard staat de functie uitgeschakeld. Schakel je het in, dan wordt een waarde van 30 dagen gekozen, maar je kunt dit als IT-beheerder ook opvoeren naar 90 dagen maximaal.

iPads laadstation

Ben je gewone gebruiker, dan is de kans niet zo groot dat Apple dit ook mogelijk maakt voor toestellen die niet binnen een organisatie worden beheerd. Apple ziet het liefst dat gewone gebruikers zo snel mogelijk overstappen naar de nieuwste versie.

iOS

iOS is het besturingssysteem van de iPhone. iOS regelt alles wat er op je iPhone gebeurt: van de apps tot aan de functies van je iPhone en de verbindingen met Bluetooth, wifi en mobiele netwerken. Voor iOS brengt Apple regelmatig nieuwe gratis updates uit. Dit kunnen zowel hele grote updates met nieuwe functies zijn als kleine updates met bugfixes en verbeterde beveiliging. Lees hier meer over de huidige iOS-versie. Voor de iPad heeft Apple het besturingssysteem iPadOS, met grotendeels dezelfde functies.

iOS

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.