iPads laadstation

IT-beheerders kunnen voortaan iOS- en macOS-updates 90 dagen uitstellen

Apple beeft IT-beheerders de mogelijkheid om vanaf iOS 11.3 en macOS High Sierra 10.13.4 updates uit te stellen tot maximaal 90 dagen. Gebruikers krijgen de update pas daarna te zien.

IT-beheerders kunnen updates uitstellen

Apple geeft mensen die een IT-organisatie beheren extra veel tijd om updates van iOS en macOS te installeren. Met ingang van iOS 11.3 en macOS High Sierra 10.13.4 is het mogelijk om een update 90 dagen uit te stellen.

De nieuwe instelling ‘enforcedSoftwareUpdateDelay’ is te vinden in het configuratieprofiel van de beheerder. Het gaat hier om toestellen die met mobile device management (MDM) worden beheerd door een IT-professional. Gebruikers van een dergelijke iPhone, iPad of Mac krijgen de update niet eens te zien, totdat het ingestelde aantal dagen is verstreken.

Standaard staat de functie uitgeschakeld. Schakel je het in, dan wordt een waarde van 30 dagen gekozen, maar je kunt dit als IT-beheerder ook opvoeren naar 90 dagen maximaal.

iPads laadstation

Ben je gewone gebruiker, dan is de kans niet zo groot dat Apple dit ook mogelijk maakt voor toestellen die niet binnen een organisatie worden beheerd. Apple ziet het liefst dat gewone gebruikers zo snel mogelijk overstappen naar de nieuwste versie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2018, 18:01
Bron Bron Apple
Via Via EnterpriseIOS
Categorie iOS
Onderwerpen ios, update

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.