Zonsverduistering

Bekijk de totale zonsverduistering met Total Solar Eclipse

De app Total Solar Eclipse houdt je met vijf livestreams op de hoogte van de totale zonsverduistering in de Verenigde Staten. Je kunt dus gerust thuisblijven en toch alles meemaken.

De app Total Solar Eclipse houdt je met vijf livestreams op de hoogte van de totale zonsverduistering in de Verenigde Staten. Je kunt dus gerust thuisblijven en toch alles meemaken.

Zonsverduistering

Totale zonsverduistering in de VS

Als je de Amerikaanse media volgt, weet je dat ze al wekenlang in de ban zijn van de totale zonsverduistering. Dieren zullen compleet van slag zijn en hun menselijke tegenhangers slaan massaal brilletjes in bij Amazon. De zonsverduistering is vanaf vanavond 18:00 uur Nederlandse tijd te zien in de VS, maar je hoeft er geen moment van te missen. De gratis iPhone-app Total Solar Eclipse houdt je met vijf livestreams continu op de hoogte.

Gedeeltelijke zonsverduistering in Europa

Was je van plan zelf te gaan kijken? Dan moet je razendsnel op een vlucht richting de VS stappen, want alleen daar zal een perfecte zonsverduistering te zien zijn. In 14 Amerikaanse staten zal het meer dan 2 minuten duister zijn. In totaal duurt het spektakel 100 minuten. In Europa is slechts een gedeeltelijke zonsverduistering waar te nemen, waarbij de maan een gedeelte van de zon bedekt.

Zonsverduistering wereldbol

Met de gratis app Total Solar Eclipse kun je het meebeleven, zonder dat je de deur uit hoeft. Deze app verzamelt alle Twitter-berichten met de hashtags #eclipse2017, #solareclipse en #totalsolareclipse, zodat je kunt meebeleven wat willekeurige burgers erover te zeggen hebben. Interessanter zijn de twee telescoopvideo’s, die elk drie uur duren en van commentaar voorzien worden door wetenschappers van de NASA.

NASA totale zonsverduistering uitleg

Total Solar Eclipse gaat de zonsverduistering laten zien in de Amerikaanse staten Wyoming en Oregon. De app is gemaakt door The Exploratorium, een wetenschapsmuseum in San Francisco. Wil je nog meer, dan kun je ook de officiële NASA-app installeren, waarin ook ruime aandacht is voor de zonsverduistering. NASA heeft bovendien een interessante pagina waarin alles duidelijk wordt uitgelegd. NASA gaat bovendien een vier uur durende Eclipse Megacast maken, die via diverse nationale en internationale tv-zenders te zien zal zijn.

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2017, 9:40
Categorie Achtergrond
Onderwerpen natuur, zonlicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.