iCloud beta fotoalbum waarschuwing

iPhone-foto’s binnenkort ook op iCloud.com te bekijken

Nu het nieuwe iPhoto voor de Mac nog even op zich laat wachten, is het handig om te weten dat iCloud.com wel eens je iOS-fotoalbum kan krijgen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

iCloud beta fotoalbum waarschuwingHet fotoalbum van je iPhone en iPad wordt mogelijk toegankelijk via de website iCloud.com. Dat legt een tipgever voor aan 9to5Mac. Op een hulppagina in de testversie van iCloud.com, is een icoontje van het fotoalbum op je iPhone en iPad zichtbaar.

Wie het fotoalbum in de testversie van iCloud.com probeert te starten via het adres beta.iCloud.com/#photos, krijgt te zien dat de applicatie nog niet beschikbaar is. De melding wijkt af van de gebruikelijke foutmeldingen als je een willekeurige achtervoeging achter beta.iCloud.com zet. Dat versterkt het idee dat het iCloud-fotoalbum ook vanaf het web toegankelijk zal zijn. Over de mogelijkheden van het online fotoalbum is nog niks bekend.

iCloud.com fotoalbum via 9to5mac

Een online te bekijken fotoalbum in iCloud is met name handig voor Mac-gebruikers. Die moeten namelijk lang wachten op de opvolger van fotobeheer-app iPhoto op de Mac. Als Mac OS X Mavericks later dit najaar wordt opgevolgd door Mac OS X Yosemite, is er nog namelijk niet direct een opvolger van iPhoto op de Mac. Die staat gepland voor het begin van volgend jaar.

Een fotoalbum in iCloud.com kan daarnaast ook het fotosynchronisatieprobleem van iOS 8 oplossen. Als je in iOS 8 namelijk kiest voor iCloud Drive, kan je je foto’s en video’s niet draadloos synchroniseren met apparaten die geen iOS 8 hebben. Heb je een Mac met OS X Mavericks? Dan kan je niet draadloos bij je foto’s op de desktop. Dat verandert als je foto’s ook zichtbaar zijn op iCloud.com. Windows-gebruikers hebben al wel toegang tot de iOS-foto’s.

lees ook: iOS 8 fotostream en camerarol: zo werkt het

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 september 2014, 18:00
Categorieën Apple, Geruchten
Onderwerpen fotoalbum, icloud, icloud drive, ios 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.