iculture-biz
iCulture Biz
kpn bol

KPN maakt privacy-apps beschikbaar voor zakelijke gebruikers

KPN biedt zakelijke klanten de veilige apps Silent Phone en Silent Text aan, waarmee je versleutelde berichten en gesprekken kan voeren.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

kpn bolPN biedt de iPhone-apps van Silent Circle vanaf nu aan bij zakelijke klanten die veiliger berichten willen versturen en willen bellen. De apps van Silent Circle, Silent Phone en Silent Text, laten bezitters van de iPhone en Android beveiligde berichten, gesprekken of videogesprekken met elkaar uitwisselen. Die zijn niet uit te lezen door derde partijen.

De applicaties Silent Phone en Silent Text versleutelen de verbindingen met end-to-end-encryptie, wat betekent dat alleen de verstuurder en de ontvanger de communicatie kunnen uitlezen. Aftappen wordt daardoor ernstig bemoeilijkt. De sleutels voor beide gebruikers worden bovendien na elk gesprek verwijderd, zodat de inhoud niet achteraf is terug te halen. Ook bewaren de apps geen metadata, wat betekent dat niet wordt vastgelegd wanneer je belt of bericht en met wie.

Silent Text iPhone iPad Silent Phone iPhone

KPN klopt zichzelf op de borst met de samenwerking. De telecomprovider benadrukt dat de samenwerking exclusief is. KPN stelde de apps van Silent Circle al eerder beschikbaar voor privégebruik. De kosten voor de versleutelde communicatie zijn dan niet gering: je betaalt 11,50 euro per maand om gebruik te maken van de diensten. Dat is net iets duurder dan het abonnement wat Silent Circle zelf op de website aanbiedt. Daarvoor betaal je minstens 12,95 dollar per maand, omgerekend zo’n 10 euro.

Lees ook: KPN wil iPhone afluistervrij maken met apps van Silent Circle

Lees ook: Silent Circle laat je beveiligd bellen tussen 79 landen

In de serie iCulture Biz vind je nog meer artikelen die voor zakelijke gebruikers interessant zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2016, 21:34
Categorieën Apps, Providers
Onderwerpen iculture biz, kpn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.