Bendgate iPhone 6

Gebogen iPhones worden alleen vervangen na inspectie

Gebogen iPhones moeten eerst een visuele inspectie ondergaan, om te kijken of ze in aanmerking komen voor vervanging. Tot nu toe gaat het om individuele gevallen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Bendgate iPhone 6Je hoeft maar een stap buiten de deur te zetten met je nieuwe iPhone 6 Plus en de eerste flauwe grappen over #Bendgate vliegen je om de oren. Want ook als je het nieuws rond Apple niet zo nauwgezet volgt, heb je gehoord dat de iPhone 6 Plus in een strakke broek kan krombuigen. Maar hoe gaat Apple ermee om? Kun je je kromgetrokken iPhone inleveren bij de Apple Store en krijg je meteen een nieuwe mee naar huis? Dat ligt eraan hoe ernstig de knik is.

Het is gelukkig nog niet zo dat iPhone 6 Plus-bezitters massaal naar de winkel teruggaan. Het gaat tot nu toe om geïsoleerde gevallen, van mensen die toevallig iets te lang met de iPhone in een te strakke broekzak zijn blijven zitten. Of de iPhone wordt omgeruild is dan ook afhankelijk van de Genius die je spreekt. Hij/zij moet een Visuele Mechanische Inspectie uitvoeren en als dat buiten de richtlijnen is, heb je recht op vervanging. Een moedwillig kromgebogen iPhone zoals Unbox Therapy liet zien, valt dan ook zeker buiten de garantie. Dat kreeg The Next Web te horen nadat ze informeerden bij het supportteam van Apple. Wat de richtlijnen zijn, kon de medewerker van het supporteam niet zeggen, maar hij verzekerde wel dat er serieus naar het probleem wordt gekeken.

Het lijkt erop dat Apple voorlopig soepel met kromgetrokken iPhones omgaat en pas maatregelen gaat nemen als het echt de spuigaten uitloopt.

Kromgetrokken iPhones zijn trouwens niets nieuws: ook bij de iPhone 5 en de iPhone 5s werd geklaagd over kromgetrokken toestellen. Het bleek destijds allemaal een storm in een glas water.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 september 2014, 22:06
Categorie Apple
Onderwerp bendgate

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.