Flickr laat complete albums delen via Tumblr, Facebook en Twitter

Foto-app Flickr laat je complete albums delen via Tumblr en, in beperkte vorm, via Facebook en Twitter.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

FlickrFlickr schudt zijn kaarten in de strijd met Instagram. Een nieuwe update van Yahoo’s populaire fotoapp zorgt ervoor dat je complete fotoalbums kan delen naar Facebook, Twitter en blogplatform Tumblr. Een optie die je in Instagram niet zo snel zal tegenkomen, omdat albums daar in zijn geheel ontbreken. Opvallend genoeg verschilt het resultaat van de nieuwe deelopties nogal tussen de verschillende sociale netwerken. Ook is het mogelijk om albums via e-mail en iMessage/sms te delen. Daarnaast geeft de app ook extra controle aan de gebruiker door enkele nieuwe instellingen.

Foto's delen in FlickrZoals gezegd laat de Flickr-app je nu complete albums op Tumblr delen. Hiervoor geef je de app eenmalig toestemming om berichten op je Tumblr-account aan te maken. Vervolgens wordt het geselecteerde album meteen op je Tumblr-blog geplaatst. De integratie is erg goed uitgewerkt, want de foto’s uit je album worden rechtstreeks op je blog geplaatst en onderaan vind je een linkje naar het album op Flickr. Dit in tegenstelling tot het delen via Facebook waarbij je wel eerst moet doorklikken om de foto’s te kunnen zien. Hetzelfde geldt voor het delen via Twitter, waarbij je enkel een rechtstreeks linkje naar het Flickr-album met je volgers deelt. Een foto als voorbeeld had in dat geval niet misstaan.

Flickr onderging in april nog een grote metamorfose, het tweede volledige redesign in twee jaar tijd. Hierin ligt meer nadruk op foto’s van je vrienden en je eigen tijdlijn. Ook kreeg de app uitgebreidere filters, mogelijkheden om foto’s aan je eigen smaak aan te passen en een terabyte aan opslag. Stuk voor stuk verbeteringen om de concurrentie met Instagram aan te kunnen gaan.

Naast de nieuwe deelmogelijkheden geeft de app je nog meer controle over de instellingen van je foto’s en albums. Zo kun je tags en beschrijvingen toevoegen aan je foto’s of bestaande wijzigen. Ook ontvang je meldingen als iemand je foto aan een groep toe wil voegen, iets wat groepadmins nu vanuit de app kunnen doen.

Downloaden: Flickr (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 21:09
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, flickr, tumblr, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.