Apple breidt themacollecties uit met zeven nieuwe categorieën

De App Store is in Nederland en België uitgebreid met zeven themacollecties rond gezondheid, lifestyls, muziek, foto en video, productiviteit en sport.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

categorie-app-storeEr komen grote veranderingen aan in de App Store, waarbij het nog makkelijker wordt om leuke apps te vinden en apps in bundels te kopen. De eerste aanpassingen daarvan zijn al te zien: Apple legt extra nadruk op de categorieën: gezondheid, lifestyls, muziek, foto en video, productiviteit en sport. Het App Store-team in Europese landen zoals Nederland en België is bezig om themacollecties te maken, die overigens al langer in de Amerikaanse App Store bestaan. Ook heeft Apple al langer themacollecties gemaakt rondom games, bijvoorbeeld populaire puzzelgames.

Ook waren er collecties voor de beste games die je nog niet speelt, games uit Japan en games van kleine onafhankelijke (indie) ontwikkelaars. De vernieuwingen werden opgemerkt door The Guardian, die constateert dat er voorheen vijf App Store-categorieën waren die extra aandacht van Apple kregen: Games, Kinderen, Onderwijs, Eten en Drinken en Kiosk. De pagina’s voor andere categorieën toonden simpelweg een lijst met de populairste apps.

Ga je naar de App Store op de desktop of op je mobiele device, dan zie je voortaan een grote blauwe banner ‘Zoek op categorie’, waarmee je naar de collecties gaat. De categorie ‘Gezondheid en Fitness’ toont vervolgens een lijstje met populaire apps en verzamelingen zoals ‘Gezond leven’, ‘Kom in vorm’ en ‘Gezond koken’.

themacollectie-1 themacollectie-2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 23:50
Categorie Apps
Onderwerp app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.