Fisher-Price maakt omstreden babyzitje met iPad-houder

Fisher-Price
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

fisher-price-babyJe kunt er niet jong genoeg mee beginnen: leren werken met touchscreen-technologie. Om te voorkomen dat baby je iPad kapotslaat is er nu een kinderzitje met ingebouwde iPad-houder. De Apptivity Seat voor de iPad is voor $75 te koop bij Amazon en zal vast ook de oversteek naar Europa maken. Tenminste, als Fisher-Price de babyzitter niet voortijdig van de markt haalt, want de eerste geluiden zijn nogal kritisch. Belangenorganisaties voor kinderen vinden dat Fisher-Price te ver gaat en uitten hun kritiek in ABC News.

Een arts waarschuwt dat menselijke interactie de eerste jaren belangrijker is dan het staren naar elektronische schermen. En moeten baby’s niet eerst met normaal speelgoed spelen, voordat je ze loslaat op apps? Volgens verontruste ouders komen baby’s met deze kinderstoel te vroeg met technologie in contact. Fisher-Price reageerde door te zeggen, dat deze Apptivity-kinderstoel niet voor iedereen is bedoeld. Het is puur bedoeld om ouders keuze te bieden.

De stoel van Fisher-Price is geschikt voor meerdere leeftijden. Pasgeboren baby’s hebben een soort ligbedje, die in drie standen te gebruiken is. Er is een afneembare arm met speeltjes aanwezig, met onder andere een spiegeltje en bijtring. Later kun je de stoel wat meer rechtop zetten, zodat een soort kinderfauteuil ontstaat.

apptivity-chair-fisher-price

Je kunt zeggen wat je wilt, maar de houder voor de iPad zorgt er wel voor dat er eigenlijk niets met je dure tablet kan gebeuren. De kleine kan er geen fruitsap overheen gooien of de iPad op de grond laten vallen. Fisher-Price maakte speciale apps voor baby’s om in deze houder te gebruiken. Ze spelen lieve geluidjes af, tonen een diashow met natuurfoto’s of tonen zwart-witte afbeeldingen met hoog contrast die helpen om de oogfunctie te ontwikkelen. Apps voor oudere leeftijdsgroepen zijn gericht op het leren van letters en cijfers, meezingen met liedjes en meer. De apps schakelen na 10 tot 12 minuten uit, zodat de baby geen vierkante oogjes krijgt. Geschikt voor alle iPad-generaties, behalve de iPad mini.

Fisher-Price maakte al iPhone- en iPad-houders voor kinderen zoals de iPhone-case met bijtring, die langskwam in onze iCulture-cadeauspecial. Een Apptivity iPad-case hebben ze ook (€19,99).

Meer info: Fisher-Price iPad Apptivity Seat

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

fisher-price-babyzitje

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 november 2014, 15:20
Categorie Accessoires
Onderwerpen baby, kinderen, speelgoed

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.