Waar hangt Scott Forstall tegenwoordig uit?

Scott Forstall heeft het afgelopen jaar reizen gemaakt, start-ups geadviseerd en meegewerkt aan goede doelen.

scott forstallHet is alweer een jaar geleden dat Scott Forstall van het toneel verdween. De voormalig senior vice-president voor iOS-software werd op een zijspoor gezet na het overlijden van Steve Jobs. Het zou te maken hebben gehad met fouten in de Apple Kaarten-app, waar Tim Cook excuses voor aanbood, maar Forstall niet. Of het allemaal waar is, zullen we ooit wel eens in een toekomstige biografie lezen. In ieder geval moest Forstall op zoek naar een andere invulling van zijn leven. Die lijkt hij te hebben gevonden: hij heeft een jaar lang rondgereisd door Italië en Zuid-Afrika, adviseerde start-ups en werkte voor goede doelen.

Zo zou hij zich hebben ingespannen voor initiatieven op het gebied van onderwijs, armoedebestrijding en mensenrechten. Dat beweert althans de website The Information. Zij weten niet wat Forstall in de toekomst gaat doen. Investeringsfirma’s zoals Kleiner Perkins en Andreessen Horowitz blijven in beeld, maar volgens medewerkers binnen Apple is de kans groter dat Forstall zijn eigen bedrijf gaat oprichten. Officieel staat Forstall nog op de loonlijst, als adviseur van Tim Cook, maar dat leek meer een truc om Forstall even buiten schot te houden. Forstall zou regelmatig ruzie hebben gehad met andere Apple-topmannen, waaronder veteraan Bob Mansfield.

Scott Forstall werd ook bekend als de man die Apple’s iOS-software voorzag van realistische elementen, zoals leerstiksels en houtstructuren, die sindsdien door Jony Ive vakkundig uit iOS zijn weggebikt. Forstall’s rol is overgenomen door Craig Federighi, die successen viert als de grappigste keynote-presentator sinds tijden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 december 2013, 23:12
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple, scott forstall

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.