AirPods review: de AirPods in je oor

Dit zijn onze favoriete accessoires van 2016 – deel 2

In dit tweede deel van deze driedelige-serie over de favoriete accessoires komt Benjamin aan het woord. Wat zijn zijn absolute must-haves op het gebied van accessoires voor je iPhone, iPad en andere Apple-spullen?

Benjamin iCulture2016 was niet het allerbeste jaar voor Apple, maar we hebben op iCulture toch nog genoeg mooie producten besproken. Daar zaten zowel succesvolle en handige accessoires tussen, maar wat zijn nou de favorieten van Benjamin? In het tweede deel van deze reeks zet Benjamin zijn favoriete gadgets en accessoires voor je op een rijtje, waar je volgens hem niet zonder kan.

Smart Keyboard voor 9,7-inch iPad Pro

iPad Pro met Smart Keyboard tafel.
Hoewel het Smart Keyboard eind vorig jaar uitgebracht werd, was die toen nog alleen voor de extra grote 12,9-inch iPad Pro. Sinds begin dit jaar is echter ook de 9,7-inch iPad op de markt met een Smart Connector, waardoor Apple het toetsenbord aangepast heeft voor dit kleine scherm. Je zou denken dat het toetsenbord dan ook meteen veel te krap wordt om fatsoenlijk mee te typen, maar uit mijn ervaring blijkt dit reuze mee te vallen. Sterker nog, typen op mijn iPad Pro doe ik alleen nog maar op dit handige toetsenbord. Doordat hij ook meteen het scherm van je iPad beschermt, hoef je ook geen aparte hoes te kopen. Bovendien is de Smart Keyboard nog redelijk compact, ondanks dat er een volwaardig toetsenbord in verstopt zit. Dit voorjaar kwam ook nog de Nederlandse versie van dit toetsenbord beschikbaar, zodat deze dezelfde knoppen heeft als op een normaal toetsenbord. De prijs van €169 bij de Apple Store is wel wat aan de hoge kant, maar ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Wat mij betreft een must-have voor de kleinere iPad Pro.

HomeKit-producten zoals Elgato Eve


Philips zette eind vorig jaar voor mij (en vele andere) de eerste stap door HomeKit toe te voegen aan de Hue-lampen, maar dit jaar is HomeKit een stuk volwassener geworden. Elgato loopt hiermee voorop: dankzij verschillende accessoires die goed verkrijgbaar zijn in onder andere de Apple Store, kun je altijd allerlei informatie opvragen over je huis. Hoe warm is het en staat mijn raam nog open?

Mijn favoriete accessoire is de Elgato Eve Energy, een slimme stekker waarmee je letterlijk elk dom product een stuk slimmer kunt maken. Op deze manier heb ik bijvoorbeeld mijn kerstboom gekoppeld aan HomeKit, waar ik behoorlijk blij mee ben. Eenvoudig in te stellen, maar het maakt mijn HomeKit-ecosysteem alleen maar completer.

De nieuwe Woning-app die Apple in iOS 10 toegevoegd heeft maakt HomeKit ook een stuk toegankelijker en langzaamaan komen er nog veel meer HomeKit-spullen bij, zoals de Motion Sensor van Elgato. Hoewel de aanloop van nieuwe apparaten wat mij betreft nog wel te traag gaat (zeker in Nederland), hebben Philips en Elgato voor mij dit jaar een goede stap gezet.

AirPods

AirPods review: de AirPods in je oor
In het eerste deel van dit accessoire-overzicht van 2016 benoemde Gonny de AirPods al tot één van haar favoriete accessoires van dit jaar, maar ik gooi daar nog een schepje bovenop. Net als velen was ik aanvankelijk kritisch over de AirPods, maar nu ik ze zelf volop gebruikt heb ben ik helemaal overstag. Sterker nog, ik wil nooit meer bedrade oordopjes zoals de EarPods gebruiken. Ik ben geen enorme muziekfanaat of audiofiel, dus de geluidskwaliteit van de AirPods is voor mij meer dan genoeg. Ik verkies dan ook het gebruiksgemak boven audio-technische perfectie en ben daardoor zeer gecharmeerd van de AirPods. “It just works” is hier eindelijk weer eens van toepassing, waardoor ik de AirPods verreweg het beste Apple-product van 2016 vind.

Op de momenten dat ik geen AirPods bij me had, merkte ik ook dat het me eigenlijk teveel moeite kost om de EarPods met Lightning-aansluiting uit m’n zak te halen en in mijn iPhone te steken. Ook de kabels van bedrade oordopjes staan me ineens tegen. Je kunt dan zeggen dat het een luxeprobleem is of dat de AirPods je lui maken, maar feit blijft wel dat het qua gebruiksgemak zoveel beter is dan bedrade oordopjes. Ik was al een tijd op zoek naar een draadloze oplossing om naar muziek te luisteren, maar ik ben absoluut geen fan van grote koptelefoons. Andere draadloze oordopjes zijn vaak in-ears die ik een stuk minder prettig vindt zitten. De AirPods zijn dan ook mijn ideale oplossing en verdienen het om in dit lijstje van beste accessoires van 2016 te staan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 december 2016, 13:42
Categorie Accessoires
Onderwerpen accessoire, favorieten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.