gonny apple watch passen

Dit zijn onze favoriete accessoires van 2016 – deel 1

Iedereen heeft zo z'n favorieten. In deze 3-delige serie bespreken drie iCulture-medewerkers elk drie accessoires die in 2016 uit sprongen omdat ze mooi, handig of functioneel zijn. In deze eerste aflevering: Gonny.

Gonny iCultureWe hebben in 2016 heel wat apparaten en accessoires in handen gehad op de iCulture-redactie. Sommige vonden we interessant genoeg voor een review, andere waren zo verwarrend of slecht dat we ze snel hebben teruggestuurd naar de fabrikant. Hoog tijd om eens de balans op te maken en te kijken welke spullen de meeste indruk hebben gemaakt en welke we nog steeds gebruiken. Vandaag stelt Gonny haar drie favoriete gadgets en accessoires van 2016 aan jullie voor.

Mujjo dubbellaags handschoenen
Aantrekken van de Mujjo Double Layer Touchscreen Gloves

De dubbellaags handschoenen van Mujjo vind ik om een aantal redenen handig. Ten eerste hebben ze een neutraal uiterlijk en zijn ze elastisch, dus als je met z’n tweeën op straat loopt kun je makkelijk één van de handschoenen uitlenen. Maar het handigst vind ik de siliconen bolletjes aan de binnenkant, waarmee je zeker weet dat de iPhone niet uit je hand glipt. Ik heb sinds ik ze ben gaan dragen wel wat losse draadjes bij de vingertoppen afgeknipt, maar voor de rest zien ze er nog als nieuw uit. De prijs vind ik ook heel redelijk. Lees ook onze review van de Mujjo-handschoenen.

Nylon horlogebandjes voor de Apple Watch
Nylon bandje van Apple, gesp van staal

Apple heeft ondertussen heel veel verschillende horlogebandjes voor de Apple Watch uitgebracht, maar wat mij betreft springt één type er bovenuit: die van geweven nylon. Ik heb er inmiddels drie stuks: geel/lichtgrijs, roze en azuurblauw. Ze zitten lekker, gaan niet zweten, zijn makkelijk in de wasmachine te gooien en ze pluizen of rafelen niet. Wat ik ook mooi vind aan deze bandjes, is dat ze niet van simpel geweven nylon in één kleur zijn gemaakt (zoals die van Toms) maar dat het geweven is in kleuren met meerdere nuances. De rand maakt deze bandjes extra stevig (mmmja, ik weet dat er op Chinese sites goedkope knock-offs te krijgen zijn, maar ik gun mezelf de echte).

Je moet ze wel een paar keer per jaar in de wasmachine gooien om te zorgen dat ze er als nieuw uit blijven zien. Je betaalt er €60 voor in de Apple Store. Wat mij betreft een heel redelijke prijs als je het vergelijkt met de lederen bandjes die ik heb. Die zijn veel duurder, terwijl ik ze minder vaak draag dan de nylon exemplaren. Let op dat de 38mm- en 42mm-bandjes in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn en lees ook even onze review van de nylon Apple Watch-bandjes.

AirPods
Apple AirPods review

Ze kwamen nog net op tijd in 2016: Apple’s draadloze oordopjes. Zoals je al in onze AirPods-review kon lezen zijn we laaiend enthousiast over deze oordopjes, die er weliswaar wat gek uitzien maar veel goedmaken als het om functionaliteit gaat. De AirPods zijn de eerste oordopjes waardoor ik regelmatig Spotify ben gaan luisteren (sorry, geen Apple Music) omdat je zo makkelijk één dopje in je oor kunt doen en nog steeds mensen om je heen kunt verstaan. Ik vrees dan ook dat de batterij van het rechter oortje een stuk sneller versleten is dan de linker (maar geen nood: je kunt voor een paar tientjes een los oortje kopen bij Apple). Voor muziekfreaks is het misschien niet de meest ideale oplossing omdat ze je gehoorgang niet volledig afsluiten en geen bonkende bassen hebben, maar voor mijn gevarieerde gebruik (muziek, bellen, filmpjes) zijn ze ideaal. Ze liggen voor €179 in de Apple Store, goedkoper dan veel andere draadloze oordopjes zoals die van Samsung en Jabra.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 december 2016, 12:55
Categorie Accessoires
Onderwerpen accessoire, favorieten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.