Uitgebreide herinneringsfuncties op Apple Watch? Probeer Fantastical 2 eens

Fantastical 2 is op de eerste plaats een prima agenda, maar valt vooral dankzij de uitgebreide Reminder-functies voor de Apple Watch op.

Fantastical-2-Apple-Watch
Herinneringen toevoegen en beheren op je Apple Watch is blijkbaar niet zo vanzelfsprekend. Apple maakte er niet eens een eigen app voor. Je zult daarom bij apps van derden moeten kijken, als je toch uitgebreide herinneringen op je pols wilt ontvangen. Gelukkig zag Fantastical 2 dit probleem ook en voegt ondersteuning voor Apple’s smartwatch toe.


Fantastical 2 op de Apple Watch is erop gericht om zo snel mogelijk de juiste info te geven over aanstaande afspraken. Het overdondert je niet met een stortvloed aan informatie.

Fantastical 2: een snelle glance is genoeg

Vooral de Snelle blik-optie (glance) moet voor snelheid en overzicht zorgen. Hiermee zie je in de vorm van een tijdlijn wat je te wachten staat. Door hierop te drukken open je de volledige app voor meer informatie over individuele afspraken. Daar kun je ook alle afspraken en taken voor de komende twee weken inzien.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De Reminders-functie is een handige extra, zeker omdat deze optie oorspronkelijk erg beperkt is op de Apple Watch. Zo kun je alleen meldingen en nieuwe herinneringen toevoegen, terwijl Fantastical 2 een volledige lijst laat zien, inclusief notities en URL’s. Ideaal tijdens het doen van boodschappen dus, zeker omdat je er met Siri snel wat aan toevoegt.

Hier komt Force Touch ook om de hoek kijken, dat je gebruikt om een nieuwe taak toe te voegen. Vervolgens spreek je de tekst bij de taak in. Force Touch komt ook van pas als je een nieuw agenda-evenement wilt aanmaken.

Functies op iPhone

Op de iPhone zijn de functies van de Watch-app verder te verfijnen. Zo kun je kiezen of je herinneringen, evenementen of allebei wilt zien en hoeveel dagen er in de lijst verschijnen. De Apple Watch-versie van Fantastical 2 is een onderdeel van de iPhone-app en is dus gratis voor iedereen die de agenda-app al gebruikt.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.