thomas-engel-the-capitals

Als Apple een televisie zou maken…

De Apple HDTV komt er misschien nooit. Maar dit idee van The Capitals laat zien hoe een televisie van de toekomst eruit zou kunnen zien.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

thomas-engel-the-capitals
… dan zou die televisie eruit kunnen zien zoals in de video hieronder. Wat je ziet, is een concept voor een slimme televisie, waarbij de gebruiker centraal staat. Het ontstond aanvankelijk als idee van het Nederlandse bedrijf @TheCapitalsNL, maar het is uiteindelijk een werkend prototype geworden. Het team dacht na hoe de televisie van de toekomst eruit zou kunnen zien en het eindresultaat zou zó van de ontwerptafel van Jony Ive afkomstig kunnen zijn.

Helaas is de kans dat zo’n tv er ooit komt, niet zo groot. Apple lijkt het plan voor een slimme televisie aan de kant te hebben gezet, omdat ze vinden dat er niet genoeg vernieuwingen in zitten. Misschien moet Cupertino dan even met The Capitals bellen, want zij hebben wél inspiratie voor nieuwe ideeën rondom de televisie.

De hele dag plezier van je televisie

‘s Ochtends vroeg krijg je maar een deel van het tv-scherm te zien, zodat je in een glimp het weer, de verkeersinformatie en andere nuttige informatie te zien krijgt, om relaxed naar je werk te komen. Tik je met de iPhone op de tv, dan schuift het scherm verder uit zodat je het ontbijtnieuws kunt zien. De tv leert je gedrag kennen en geeft suggesties om bijvoorbeeld te gaan sporten. Loop jij de deur uit, dan schuift de televisie weer automatisch terug in het kastje. ‘s Middags toont de televisie leuke familiefoto’s en speelt radio, afgestemd op de aanwezige gezinsleden. Later op de avond krijg je suggesties wat er zoal te kijken is.

Al deze functies zijn er nog niet. Dus Apple… waarom zo snel opgeven?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2015, 20:53
Categorie Geruchten
Onderwerpen apple, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.