Bol.com officiele iPhone app

Shoppen verschuift van iPad naar iPhone

Struin jij webshops af met je iPhone of met je iPad? Bol.com brengt een trend in kaart die aantoont dat tablets steeds meer terrein verliezen op smartphones.

Bol.com officiele iPhone app
Reken jij je digitale winkelmandje tijdens het shoppen af met je iPhone of iPad? Volgens Maurice Jongerius, mobiele baas van Bol.com, treedt de smartphone steeds meer naar de voorgrond, waardoor tablets minder vaak worden gebruikt om online te winkelen.


Tijdens het E-commerce Live-evenement in de Beurs van Berlage hield Jongerius een presentatie over de verschillende apparaten die men gebruikt om online te winkelen bij Bol.com. In een grafiek is goed te zien dat smartphones steeds belangrijker worden, terwijl tablets juist naar de achtergrond verdwijnen.

bol-com-apparaten-shoppen

Grotere smartphones

Hiervoor zijn volgens Jongerius meerdere verklaringen. Ten eerste worden de schermen van smartphones steeds groter, zodat de klacht van een te klein scherm minder vaak opgaat. Ook is een smartphone een persoonlijker apparaat, omdat ze in tegenstelling tot tablets minder vaak gedeeld worden. Dit moedigt mensen aan om hun iPhone vaker te gebruiken.

Om deze argumenten extra kracht bij te zetten, presenteerde Jongerius diverse cijfers van Bol.com, die het belang van een goede smartphone-app laten zien. Dertig procent van al het verkeer is namelijk afkomstig van telefoons, terwijl dit aantal bij tablets nu op twintig procent ligt. Als deze trend zich voortzet zal de tablet steeds minder belangrijk worden voor de webwinkel.

Apps beïnvloeden desktop-bestellingen

Vorig jaar presenteerde Bol.com een eigen iPhone-app, die het bedrijf geen windeieren gelegd heeft. Apps zouden meer orders in het laatje brengen, maar hebben ook invloed op bestellingen die uiteindelijk op een tablet of desktop gemaakt worden.

Lees ook: Officiële Bol.com app op iPhone: zoeken, scannen en filteren

Meer dan de helft van Bol’s klanten gebruikt namelijk meerdere apparaten voordat er een bestelling geplaatst wordt. Desktops leveren gemiddeld dus nog wel de meeste orders op, maar dat is voor een deel te danken aan smartphones en tablets.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.