Facebook Videoparty

Met Facebook Videoparty kijk je samen naar video’s

De afgelopen maanden heeft Facebook proeven uitgevoerd met Videoparty, waarmee je samen met vrienden naar video's kunt kijken. Dat beviel zo goed dat de functie nu wereldwijd beschikbaar komt voor iedereen. Voorlopig is Videoparty er alleen voor Facebookgroepen.

Een Videoparty (in het Engels: Watch Party) is weer iets heel nieuws van Facebook. Het wordt sinds januari getest onder diverse gebruikers en bleek erg populair. Dat gaf aanleiding om de functie voor iedereen beschikbaar te stellen. Vanaf vandaag kun jij er ook gebruik van maken.

Wat is een Videoparty?

Een Videoparty is een functie die bedacht is om mensen in groepen dichter bij elkaar te brengen. Het is mogelijk om ‘samen’ video’s te kijken. Het gaat dan om video’s die speciaal hiervoor geüpload worden, maar ook om livestreams. Als meerdere mensen binnen een groep dan naar zo’n stream kijken, kunnen ze met elkaar chatten en reageren op de beelden die ze zien. Ook is in beeld duidelijk te zien wie er allemaal aan het meekijken zijn.

Facebook denkt van het kijken van video’s een socialere bezigheid te maken. In basis lijkt het overigens wel een beetje op de manier waarop live video’s al te bekijken en becommentariëren zijn. Ook daar was het al mogelijk voor meerdere mensen om tegelijk te kijken en te reageren op wat ze zien.

Facebook Videoparty

Mooi is dat beheerders van groepen ook uitgebreide afspeellijsten kunnen samenstellen. Zo kunnen er als het ware online kanalen gecreëerd worden die functies van onder meer YouTube en reguliere televisie kunnen vervangen. Wel is het een vereiste dat een video die bekeken wordt op de servers van Facebook staat; een Videoparty werkt dus niet via andere media.

Beginnen van een Videoparty

Als je zelf een Videoparty wil lanceren, zijn er een aantal stappen die je moet ondernemen. Die zijn vrij eenvoudig, maar je moet er wel een aantal doorlopen:

  1. Zoek in je nieuwsoverzicht naar de groepen waar je deel van uitmaakt. Dat overzicht staat links in beeld in het menu.
  2. Selecteer de groep waarin je een Videoparty wil organiseren.
  3. Waar je normaliter een bericht kan plaatsen staat nu ook de optie ‘Videoparty’. Zoek daarvoor naar een icoontje dat lijkt op een bak popcorn met een afspeelknop erop.
  4. Als je vervolgens daarop klikt, zie je de optie om video’s toe te voegen en iets te vertellen over wat mensen van je party kunnen verwachten.
  5. Nodig daarna zoveel mensen als je wil uit voor je Videoparty en begin met kijken!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2018, 15:01
Categorie Diensten
Onderwerp facebook
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.