Rabobank op de iPhone X.

Rabo Bankieren-app laat je nu geld overmaken met je bunq-rekening

Door je bunq-rekening te koppelen aan de Rabo Bankieren-app, zie je nu niet alleen het saldo van je bunq-rekening, maar kun je ook betalingen verrichten. De Rabobank is daarmee naar eigen zeggen de eerste bank in Nederland die dit mogelijk maakt.

Sinds enige tijd is het bij een aantal banken mogelijk om een bunq-rekening toe te voegen in de bankieren-app van een andere bank. Dit werkt bijvoorbeeld bij ING en de Rabobank, zodat je het saldo van je bunq-rekening kan bekijken in respectievelijk de ING Bankieren- en Rabo Bankieren-app. Maar de Rabobank heeft nu laten weten dat ze deze functie uitgebreid hebben. Je kan nu dus ook betalingen via je bunq-rekening versturen met de Rabobank-app.

Overmaken met bunq-rekening in Rabo Bankieren-app

Binnenkort gaat de nieuwe Europese regelgeving van start, die banken verplicht om derden toegang te geven tot je betaalgegevens als je daar mee instemt. Deze PSD2-wetgeving zorgde er eerder al voor dat klanten van SNS, ASN en RegioBank de app kunnen samenvoegen, zodat je maar één app hoeft te gebruiken om het saldo van al je rekeningen te zien.

Vanaf vandaag is het bij de Rabobank mogelijk om ook te betalen met je bunq-rekening, als je deze aan Rabo Bankieren-toegevoegd hebt. Deze dienst is helemaal gratis, al moet je wel een betaald bunq Premium-pakket hebben. Op dit moment kun je met je bunq-rekening vanuit de Rabo-app nog alleen overmaken naar andere Rabobank-rekeningen, maar later moet dit ook kunnen naar andere rekeningnummers. Rabobank geeft bovendien aan dat het in de toekomst mogelijk is om de gegevens te gebruiken voor diensten zoals saldoverloop en vooruit kijken over alle rekeningen.

bunq API-key opvragen voor koppeling met Rabobank.

Heb je bunq Premium en ben je klant bij de Rabobank, maar heb je je rekening nog niet toegevoegd? Je doet dit door in de bunq-app op je profielfoto te tikken, naar Beveiliging & Instellingen te gaan en onderaan te tikken op Developers. Kies dan voor de API-keys die je in moet voeren in de Rabo Bankieren-app. Na het koppelen vind je al je bunq-rekeningen inclusief betalingsoverzicht in de Rabo Bankieren-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2018, 15:50
Categorie Apps
Onderwerpen bunq, rabobank

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.