Facebook verhelpt batterijprobleem door achtergrondaudio

Facebook zegt met een appupdate de batterijproblemen te hebben opgelost. Door voortdurende achtergrondaudio slurpte de Facebook-app je iPhone-batterij sneller leeg dan gebruikelijk.

Facebook 3D TouchFacebook belooft dat ze een probleem met achtergrondaudio hebben opgelost, waardoor je batterij niet meer razendsnel wordt leeggeslurpt. De afgelopen weken was er kritiek op Facebook, omdat het bedrijf een trucje leek te hebben gevonden om te zorgen dat de app extreem lang actief blijft op de achtergrond. Volgens Facebook was het een foutje, dat nu is opgelost.


“Recent hoorden we dat sommige mensen batterijproblemen hadden door onze iOS-app”, schrijft Facebook-medewerker Ari Grant op zijn pagina. We vonden een aantal sleutelproblemen en voerden ook een aantal extra verbeteringen door in de versie van de app die vandaag is verschenen.

Eén probleem was een zogenaamde CPU spin in de netwerkcode, waardoor een repeterend proces zorgde voor extra batterijverbruik. Het tweede probleem had te maken met audiosessies. Verlaat je de Facebook-app na het kijken van een video, dan bleef de audiosessie open staan, ook als er helemaal geen audio meer werd afgespeeld. Ook dit is nu opgelost, waarbij achtergrondaudio helemaal wordt weggehaald.

Bekijk ook

Op deze manieren slurpt de Facebook-app je accu leeg in iOS 9 [Update]

Facebook blijft de iOS-app op de achtergrond verversen, ongeacht de instellingen die de gebruiker de app geeft. Op deze drie manieren misbruikt Facebook privileges van apps in iOS 9.

Grant laat weten dat de problemen niets te maken hebben met locaties of je locatiehistorie, zoals eerder werd gesuggereerd. Heb je geen toestemming gegeven, dan zal de Facebook-app ook niet je locatie telkens volgen, belooft Grant. Alles zou vanaf vandaag met Facebook v42.0 beter moeten zijn. Maar voor veel mensen zal gelden: eerst zien, dan geloven. Want is het toeval dat er altijd wel gedoe is over het batterijverbruik van de Facebook-app? Dat geldt niet alleen voor de iOS-app, maar ook voor de Android-app, die in een recent overzicht van meest energieslurpende apps toch maar weer de nummer 1-positie inneemt.

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 oktober 2015 om 23:52
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.