Facebook stopt met de apps Slingshot, Rooms en Riff

Facebook heeft de apps Slingshot, Riff en Rooms uit de App Store gehaald. Ook sluit Facebook het Creative Lab, dat allerlei nieuwe apps ontwikkelde.

Facebook heeft drie apps uit de App Store verwijderd en sluit het Creative Lab, dat verantwoordelijk was voor allerlei creatieve projecten. Het gaat om de apps Slingshot, Rooms en Riff.

slingshot-app

Ooit was Facebook een bedrijf, dat voor elke activiteit een andere app ontwikkelde. De gedachte daarachter was dat de hoofdapp (Facebook) niet te ingewikkeld mocht worden. De app moet immers worden gebruikt door miljarden mensen wereldwijd, ook in gebieden waar de bevolking relatief weinig smartphonevaardigheden heeft.

Geen succes met Snapchat-concurrenten
Zo verscheen er een Snapchat-concurrent onder de naam Slingshot. De app Rooms was bedoeld om met meerdere mensen te kunnen kletsen over een bepaald onderwerp en met Riff kon je samen video’s maken. Allemaal kregen ze aandacht op iCulture, maar ze verdwenen ook allemaal alweer snel uit de belangstelling.

Facebook lijkt zich net als Dropbox eerder vanavond te willen concentreren op de belangrijkste producten. Functies van deze apps zullen worden opgenomen in andere apps, zoals de Facebook-app en Messenger.

De apps werden gemaakt door het Creative Lab. In het verleden stopte Facebook wel vaker met apps die niet het gewenste succes met zich meebrachten. Zo verdwenen Poke (ook een Snapchat-concurrent) en Facebook Camera al na korte tijd weer uit de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 december 2015, 20:06
Categorie Apps
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.