A Game of Threes-artwork.

A Game of Threes: pittig puzzelspelletje van Nederlandse bodem

In A Game of Threes is het de bedoeling om de kaarten weg te spelen door sets te maken. Je hebt hierbij de keuze om te kiezen op kleur, vorm, vulling en aantal. De game is gemaakt door twee Nederlanders en is direct al erg pittig.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

A Game of Threes-artwork.
De App Store zit vol met puzzelspelletjes, van grote uitgevers tot kleinere zelfstandige ontwikkelaars. Een nieuwe titel in dit toch al veel bediende genre is A Game of Threes, een puzzelspel van twee Nederlandse makers. In de game is het de bedoeling om sets te maken van drie kaarten, waarbij de sets gebaseerd zijn op kleur, vorm, aantal en vulling. Dit maakt het spel meteen bij het eerste level behoorlijk pittig.

Drie staat centraal in A Game of Threes

Het cijfer drie staat, zoals de titel al doet vermoeden, centraal in deze puzzelgame. Elk level in de game bestaat uit twee speelmodi: classic en arcade. In de klassieke stand bestaat het speelveld uit twaalf kaarten, waarbij je enigszins rustig de tijd hebt om de sets bij elkaar te zoeken. In de arcade-stand moet je sneller nadenken, want de kaarten verdwijnen dan vanzelf onderaan het scherm, terwijl er bovenaan nieuwe kaarten bij komen.

De basis van A Game of Threes is gebaseerd op het kaartspel Set, waar ook enkele apps van verkrijgbaar zijn. In A Game of Threes is de actie echter veel sneller met tijdsdruk en power-ups, waardoor het veel meer weg heeft van een puzzelspel dan een kaartspelletje.

Je maakt in de game combinaties door bijvoorbeeld te kiezen op kleur, bijvoorbeeld rode kaarten met één, twee of drie rechthoeken. Je kunt ook sets maken met drie verschillende kleuren, maar bijvoorbeeld wel dezelfde vorm en hoeveelheid. Het spel kent veel combinaties, maar is toch behoorlijk pittig om te spelen. Helemaal met de aanwezige tijdsdruk met zestig seconden is het behalen van voldoende aantal punten een pittige klus. Een topscore behaal je door combo’s te maken binnen een aantal seconden. Kom je er niet uit, maak dan gebruik van de hints of andere power-ups.

A Game of Threes met de arcade-mode. Speel kaarten weg in de klassieke mode van A Game of Threes.

Het spel kan in het begin nogal onoverzichtelijk zijn, wat voornamelijk komt door de ietwat drukke uitstraling. Hierdoor word je in het begin nogal afgeleid van de daadwerkelijke gameplay. Toch is A Game of Threes een leuk spelletje wat knap gemaakt is in de avonduren van Matthijs en Tom, de twee Nederlandse makers. In totaal hebben ze drie jaar hard gewerkt en het eindresultaat is vermakelijk. Het spel is helemaal gratis te downloaden en bevat geen in-app aankopen of advertenties.

Revisiegeschiedenis:

  • 2015 - 07 december: A Game of Threes blijkt gebaseerd te zijn op het kaartspel Set. Dit is nu verwerkt in het artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 december 2015, 20:58
Categorie Apps
Onderwerp puzzelgame
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.