rooms-facebook

Facebook onthult Rooms, een app met anonieme chatrooms

Facebook heeft Rooms onthuld, een anonieme berichtenapp waarmee je in chatrooms kunt kletsen met anderen met dezelfde interesses.

Facebook heeft donderdagavond de anonieme app Rooms aangekondigd. Rooms speelt zich af in chatrooms, in tegenstelling tot de meeste bestaande geheimenapps zoals Whisper en Secret. Met chatrooms wil Facebook terugdenken aan de tijd toen internet voor veel mensen nog maar net bestond en chatrooms dé manier waren om met anderen in contact te komen. Om de los verkrijgbare app te gebruiken heb je geen Facebook-account nodig. Ook hoef je geen account aan te maken of informatie in te voeren waarmee je geïdentificeerd kunt worden.

rooms-facebook

Facebook’s productmanager Josh Miller gaat nu Rooms in de markt zetten, maar hij werkte eerder voor de start-up Branch, die in januari werd overgenomen door Facebook. Het gaat bij Rooms niet om roddelen, maar om anoniem kletsen met mensen met dezelfde interesses. Je kunt een Room aanmaken rond een bepaald thema, bijvoorbeeld accordeonmuziek of schaatsen. Als je anderen wilt laten meedoen, moet je ze uitnodigen. Dit werkt met ronde QR-codes die gebruikers kunnen uitdelen aan anderen. Je kunt ze zelfs uitprinten en offline opplakken. Door een foto van zo’n QR-code te maken krijg je toegang tot de chatroom.

Net als bij eerdere apps van Facebook is ook hier de inspiratie elders gehaald: Rooms lijkt op Feedworthy, een Reddit-app. De app is afkomstig uit Facebook Creative Labs, een onderdeel van Facebook dat bezig is om losse apps te ontwikkelen. Dat er een anonieme berichtenapp aan zat te komen, wisten we al. Je ziet aan de app zelf nauwelijks dat Facebook erachter zit; Rooms zou een app van een willekeurige start-up kunnen zijn. Je ziet bij het opstarten ook geen Facebook-logo en je hoeft (uiteraard) ook niet in te loggen met je Facebook-account.

rooms-screenshotRooms moet een platform voor chatrooms worden, net zoals WordPress en Tumblr een platform voor blogs zijn geworden. Om te zorgen dat er geen illegale activiteiten plaatsvinden kunnen berichten gemodereerd worden. Ook kun je een leeftijdslimiet voor 18 jaar en ouder instellen als je wilt praten over onderwerpen die niet geschikt voor kinderen zijn. Zie je iets wat ongepast is, dan kun je dat als ongewenst markeren. Een team van moderators is 24 uur per dag aanwezig om vervelende berichten weg te filteren.

Rooms is nog niet beschikbaar in de Nederlandse App Store, maar met een Amerikaans iTunes-account kun je het alvast proberen.

Downloaden: Rooms (via Amerikaanse App Store)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2014, 20:11
Categorie Apps
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.