Facebook Reactions

Facebook start uitrol 5 nieuwe icoontjes naast het ‘vind ik leuk’-duimpje

Facebook is gestart met de uitrol van 5 extra icoontjes naast de Like-knop. Deze Reactions worden hierdoor wereldwijd te gebruiken. Met de smileys en het hartje kun je een uitgebreidere reactie geven dan alleen het opsteken van een duimpje.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

facebook-reactions

Als je aan Facebook denkt, dan denk je aan het blauwe duimpje dat je aanklikt om te laten zien dat je iets leuk vindt. Het Like-duimpje is wereldberoemd, maar zal spoedig worden aangevuld met vijf andere icoontjes. Na tests in verschillende landen komen ‘Reactions’ nu ook naar de rest van de wereld.

Update 24 februari: Facebook is officieel begonnen met de wereldwijde uitrol van Facebook Reactions. Omdat het om een geleidelijke uitrol gaat, kan het even duren voordat jouw account er ook gebruik van kan maken. In het onderstaande GIF-bestand kun je de subtiele animaties van de verschillende Reactions zien.

De nieuwe Facebook Reactions in actie.

Nieuwe Facebook reactie-emoji bij een bericht van iCulture. Grappige Facebook reactie-emoji bij een bericht van iCulture.

Origineel bericht: Chris Cox, chief product officer, bevestigt tegenover Bloomberg dat vijf Reactions de komende weken beschikbaar komen over de hele wereld. Het Like-duimpje blijft bestaan, maar krijgt gezelschap van een hartje en gezichtjes die lachen, verbaasd zijn, huilen of boos zijn. Eerst was er ook sprake van een juichende ‘Yay‘ Reaction, maar die heeft de uiteindelijke selectie niet gehaald.

Facebook Reactions komende weken wereldwijd

Als je de nieuwe reacties wilt gebruiken hoef je alleen de Like-knop maar ingedrukt te houden. Er verschijnt op dat moment een klein sub-menu waarin je een van de zes Reactions uit kunt kiezen. Een beetje zoals 3D Touch werkt op de iPhone 6s. De Reactions komen tot leven met wat subtiele animaties, zodat de verbaasde Reaction bijvoorbeeld om zich heen kijkt en de boze Reacion ook echt rood aanloopt van woede. Hieronder zie je hoe dat eruit ziet:

Facebook Reactions

Op deze foto (die al eerder was gemaakt) zie je nog wel het yay-icoontje.

Het is dus een kwestie van weken totdat je meer kan verwachten dan alleen een duimpje als je een foto op Facebook plaatst. Wel zo handig, want een ‘Like’ geven als je tragisch nieuws gelezen hebt voelde altijd al een beetje raar. Cox zegt dat Facebook bewust niet voor een Dislike-knop gekozen heeft, omdat dit voor teveel negatieve reacties zou leiden op het sociale netwerk. We zullen het dus moeten doen met een boze smiley als we ons ongenoegen willen uiten.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 24 februari: Facebook is gestart met de wereldwijde uitrol van Facebook Reactions.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2016, 15:18
Categorie Apps
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.