Netflix iPad

Netflix wil je minder lang laten zoeken met automatische trailers

Netflix wil dat jij sneller een film of serie tegenkomt die je ook echt wilt gaan kijken. Daarom test de videodienst het automatisch afspelen van korte trailers, zodat je meteen kunt zien wat een serie of film in zijn mars heeft.

Netflix iPad

Netflix (link) wil ervoor zorgen dat gebruikers sneller bij een film of serie terecht komen die ze ook echt gaan kijken. Door automatisch trailers te verwerken in het hoofdmenu, zou je minder lang door de app aan het scrollen zijn en kun je eerder beginnen met kijken.

Het automatisch afspelen van trailers wordt momenteel getest onder zo’n 3000 verschillende gebruikers, zo ontdekte Business Insider in een gesprek met Netflix . De gemiddelde gebruiker zou maximaal 90 seconden rond zoeken op Netflix. Als ze in die tijd niets gevonden hebben, geven ze het op.

Automatische Netflix-trailers van 90 seconden

Netflix wil hier verandering in brengen door trailers van films en series automatisch af te spelen. Als je een paar seconden stilstaat bij een titel, verschijnt er vanzelf een korte preview die je een eerste indruk geeft.

Deze trailers zijn relatief kort met een gemiddelde duur van 90 seconden. Een bewuste keuze, omdat Netflix denkt dat gebruikers meerdere trailers zullen bekijken voordat ze een keuze maken. Bij het maken van de filmpjes houdt de videodienst rekening met spoilers en content die niet geschikt is voor jongere kijkers.

Hoewel de functie nu slechts uitgetest wordt, is het aannemelijk dat iedereen er in de toekomst mee aan de slag kan. Netflix zou een speciaal team hebben opgesteld om deze trailerfunctie verder uit te werken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2016, 15:44
Categorie Apps
Onderwerp netflix

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.