Facebook Messenger

Deel nu je favoriete Spotify-muziek via Facebook Messenger

Spotify zit voortaan verwerkt in de Facebook Messenger-app, zodat je gemakkelijker nummers en afspeellijsten met je vrienden kunt delen.

Facebook Messenger

Als je Facebook Messenger gebruikt om met je vrienden te praten, is het vanaf vandaag gemakkelijker geworden om muziek te delen. Spotify is voortaan slechts een paar schermtikken van je verwijderd in de chat-app van Facebook, zodat je nummers in een handomdraai door kunt sturen.

Spotify zit in Facebook Messenger (link) verstopt onder de ‘meer’ knop, het vierkantje met drie puntjes dat naast het microfoontje staat. Door hierop te tikken verschijnt een lange lijst met apps en programma’s die je in Messenger kunt gebruiken. Scroll naar de letter S en je ziet vanzelf het groene Spotify-logo in beeld verschijnen.

Zo deel je Spotify-muziek in Facebook Messenger

Door op de knop te tikken open je de Spotify-app (link) automatisch. De zoekbalk moedigt je vervolgens aan om iets te zoeken om te delen, waarna je een afbeelding van de platenhoes en de titel naar je vriend verstuurt. Als hij hier vervolgens op tikt begint het nummer vanzelf af te spelen in Spotify.

Spotify zit voortaan verwerkt in Facebook Messenger. Met previews kan de ander zien welk nummer je gestuurd hebt.

Tijdens het testen van de functie kwamen we de Spotify-knop wel tegen in Facebook Messenger, maar moesten we in de Spotify-app de nummers nog handmatig delen via de deelknop. Het zou dus kunnen dat de deel-optie langzaam wordt uitgerold, zoals wel vaker bij nieuwe Facebookfuncties.

Facebook en Spotify werken vaker samen

Spotify maakte het net als Apple Music onlangs al makkelijker om muziek van de muziekdienst te delen op je tijdlijn. In plaats van een URL kun je een Music Story plaatsen, zodat Facebook-gebruikers niet eerst Spotify of Apple Music hoeven te openen om een korte preview van het nummer te krijgen. Opvallend genoeg is deze preview niet beschikbaar in Facebook Messenger.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2016, 9:57
Categorie Apps
Onderwerpen facebook messenger, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.