Apple-logo op gebouw

Apple opent kantoor in San Francisco om jong techtalent te trekken

Apple gaat een kantoor voor 500 medewerkers openen in San Francisco, zodat ze jonge techwerkers kunnen trekken. Nu reist iedereen nog naar Silicon Valley.

Apple-logo op gebouwSan Francisco heeft een chronisch probleem om alle werknemers van techbedrijven te huisvesten. Maar ondertussen openen steeds meer bekende bedrijven een kantoor in de stad. Zo ook Apple: ze gaan een kantoor voor 500 medewerkers openen in het centrum van de stad. Het heeft allemaal te maken met jonge twintigers die geen zin hebben om vanuit hun hippe appartement in San Francisco dagelijks drie kwartier in het bedrijfsbusje te zitten om naar Silicon Valley getransporteerd te worden.

Start-up of Apple?

Apple is weliswaar succesvol en maakt waanzinnig veel winst, maar dat wil niet zeggen dat iedereen voor ze wil werken. Ondernemende mensen vinden het vaak leuker om om bij een jonge start-up een gek nieuw product te ontwikkelen, dan één van de vele poppetjes bij miljoenenbedrijf Apple te zijn. In beide gevallen zullen de werkdagen lang zijn, maar bij een start-up krijg je in ieder geval nog de credits als het eindproduct uiteindelijk op Kickstarter staat.

Apple weet ook dat de karakterloze stadjes in Silicon Valley niet zo aantrekkelijk zijn voor jonge techmedewerkers, die ‘s avonds willen uitgaan en overdag in leuke koffiebars willen hangen. Er komt daarom een sjiek nieuw kantoorgebouw in een populaire wijk van San Francisco, zodat de medewerkers lopend of op de fiets naar hun werk kunnen komen. Het kantoor wordt momenteel nog gebouwd en zal zo’n 7.500 vierkante meter beslaan. Komende zomer moet het al af zijn. Het gaat om een gebouw dat nu in gebruik is door CBS Interactive en waar twee verdiepingen voor Apple zijn vrijgemaakt. Alleen de happy few mogen hier komen werken, want van de 25.000 medewerkers die in het gebied ten zuiden van San Francisco werkzaam zijn kunnen er maar 500 worden gehuisvest in het nieuwe kantoor.

Techbedrijven in San Francisco

Er zitten al heel wat techbedrijven in San Francisco, waaronder Google, LinkedIn en Twitter. Ook Uber, Fitbit, Pinterest, Slack, Yelp en Prezi hebben voor een kantoor in de stad gekozen en niet in het verderop gelegen Silicon Valley. Volgens kenners is het feit dat Apple ook een kantoor in de stad opent een teken aan de wand. Apple komt daarmee voor het eerst de medewerkers tegemoet, terwijl ze voorheen er vanuit gingen dat iedereen wel bereid was naar de werkplek te reizen.

Bedrijven in San Francisco
Kaartje met start-ups in San Francisco via SFStartupsmap.com

Meer strijd om techtalent
Het laat ook zien dat de strijd om technisch talent zwaarder is geworden. Terwijl veel techbedrijven erom bekend staan dat ze hun medewerkers verwennen met allerlei faciliteiten op de werkplek, van kapper tot stomerij en van gratis lunch tot massages, schijnt Apple minder vrijgevig te zijn. Blijkbaar is het idee dat je mag meehelpen de wereld te verbeteren, toch niet genoeg.

Wil je meer weten over Apple’s uitbreidingsplannen in de Bay Area, dan vind je bij de San Francisco Chronicle een interessant artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2016, 9:24
Categorie Apple
Onderwerpen apple, kantoor, san francisco

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.