End-to-end encryptie

‘Facebook Messenger krijgt ook end-to-end encryptie’

Facebook Messenger krijgt mogelijk end-to-end encryptie. Dat ontdekte iOSAppChanges na het bekijken van changelogs.

iMessage en WhatsApp hebben het, Telegram en Signal ook: volledige encryptie van berichten. Volgens de nieuwste informatie gaat Facebook Messenger het binnenkort ook invoeren op iOS. Bij deze en-to-end encryptie kunnen alleen de verzender en de ontvanger de berichten zien die zijn uitgewisseld.

End-to-end encryptie

End-to-end encryptie voor Facebook Messenger

De plannen werden ontdekt door het Twitter-account iOSAppChanges, die de changelogs van Facebook voor iOS 55.0 en 56.0 heeft doorgespit. In versie 56, die momenteel al in de App Store te downloaden is, zit een verborgen functie om end-to-end encryptie toe te passen. In de changelog wordt ook melding gemaakt van ‘geheime chats’, al is niet duidelijk wat hiermee wordt bedoeld. Dat de functies nog niet werkzaam zijn, kan ermee te maken hebben dat Facebook ze geleidelijk inschakelt: eerst voor een kleine groep gebruikers en als het bevalt voor een steeds grotere groep.

iOSAppChanges ontdekte nog meer geheime Facebook-functies, waarvan ze hier een lijst hebben geplakt. Sinds versie 47 heeft Facebook bijvoorbeeld de mogelijkheid toegevoegd om een donatie te doen, te reageren met een GIF en vliegtickets aan te schaffen.

In de nieuwere versies heeft Facebook nieuwe privacyvormen toegevoegd, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen mannen en vrouwen. Als je een bericht plaatst dat specifiek op vrouwen is gericht, kun je in de toekomst aangeven dat alleen je vrouwelijke contacten het bericht te zien krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2016, 16:29
Categorieën Apps, Geruchten
Onderwerpen encryptie, facebook, messenger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.