Facebook Messenger laat je straks codes van gebruikers scannen.

Facebook Messenger wil het gesprek gaande houden met Conversation Topics

Inspiratie nodig voor een gespreksonderwerp? Facebook Messenger test de functie Conversation Topics. Hier wordt weergegeven waar je Facebook-vrienden onlangs geweest zijn en naar welke muziek ze geluisterd hebben.

Facebook Messenger laat je straks codes van gebruikers scannen.
Heb je geen inspiratie voor een gespreksonderwerp met een vriend of vriendin? Facebook Messenger (link) test momenteel een functie die jou suggesties geeft om over te praten onder de noemer Conversation Topics. Deze optie verschijnt momenteel bij een beperkte groep gebruikers en laat recente activiteiten van vrienden zien, zodat je een reden hebt om ze aan te spreken.

Facebook Messenger met Conversation Topics

De Conversation Topics verschijnen in het Start-gedeelte in de Facebook Messenger-app voor iOS. Bij de Conversation Topics wordt onder andere gekeken naar recent bezochte locaties en onlangs beluisterde muziek. Messenger bekijkt hiervoor je activiteiten die je doorgegeven hebt via Facebook zelf, zodat de gespreksonderwerpen automatisch bij Facebook Messenger verschijnen. Ook bezochte evenementen zouden op deze plaats kunnen verschijnen.

De functie wordt momenteel op kleine schaal getest en dient er voornamelijk voor om het gesprek gaande te houden. Facebook wil dat mensen steeds vaker Facebook Messenger gaan gebruiken om met elkaar in contact te komen en deze nieuwe Conversation Topics moeten daar een bijdrage aan leveren. Toch is momenteel nog niet duidelijk of en wanneer deze functie breed uitgerold wordt. Ook is niet duidelijk of de functie mogelijk door de gebruiker zelf uit te schakelen is.

Facebook testte met Messenger eerder al een functie om met mensen te kunnen chatten zonder vrienden te hoeven worden. Een functie die wel al voor iedereen beschikbaar kwam, was de sterkere encryptie van Facebook Messenger. Deze geheimen gesprekken moet je zelf inschakelen, maar zijn alleen beschikbaar op één apparaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2016, 9:55
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, facebook messenger, messenger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.