iPhone met A5X-chip en nieuwe iPod touch ontdekt in iOS 5.1-code

In de code van iOS 5.1 zijn verwijzingen gevonden naar een nieuwe iPod touch. Ook zou Apple bezig zijn om intern een iPhone met A5X-processor te testen, voorzien van 1 GB RAM.

iphone ipod touch a5xIn de code van iOS 5.1 zijn verwijzingen gevonden naar een nieuwe iPod touch. Het gaat om een interne build van iOS 5.1, die nog niet vrij beschikbaar is. De huidige iPod touch heeft codenaam iPod4,1 terwijl er in de code is sprake van een iPod5,1. Het zou hoog tijd worden dat Apple een nieuwe iPod touch uitbrengt, want de laatste update dateert van september 2010.

Afgelopen oktober breidde Apple het assortiment weliswaar uit met een witte iPod touch, maar die was technisch identiek aan z’n voorganger. Apple verlaagde de prijs van de iPod touch vorig jaar ook, maar op het gebied van iPods was er dat jaar weinig nieuws te melden. De A4-chip die nu nog in de iPod touch wordt gebruikt, zou vervangen kunnen worden om het apparaat geschikter te maken voor het spelen van grafische games.

Verder melden bronnen van iOS 5.1 ook dat er intern een nieuwe iPhone wordt getest, voor zien van 1 GB RAM en een aangepaste versie van de A5X-processor die al in de nieuwste iPad is gebruikt. Het interne testmodel is nog slechts een prototype en er valt daarom weinig af te leiden uit de behuizing. Het prototype ziet er momenteel nog uit als de iPhone 4S, maar Apple heeft de gewoonte om meerdere teams aan verbeterde hardware te laten testen, zodat het team dat bezig is met de interne componenten pas op het laatste moment weet wat het designteam heeft bedacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2012, 18:02
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen a5, ipod touch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.