Instant-Articles

Facebook Instant Articles start vandaag in Nederland

Facebook Instant Articles start vandaag in Nederland. De NOS, de Telegraaf, Metro, RTL Nieuws en NU.nl doen mee met de nieuwsdienst van Facebook. Wat zijn de voordelen van Instant Articles?

Instant-Articles

Facebook Instant Articles, de nieuwsfunctie van Facebook, is vanaf vandaag ook beschikbaar in Nederland. Onder meer de NOS, Nu.nl en Metro doen mee en publiceren hun artikelen nu rechtstreeks op de servers van Facebook. Wat zijn hier de voordelen van?

Facebook Instant Articles is al langer beschikbaar in andere landen. Sinds eind oktober kan iedereen met de iPhone-app van Facebook gebruik maken van Instant Articles. Tot vandaag deden er nog geen Nederlandse partijen mee. Daar komt nu dus verandering in. De Telegraaf, Metro, Nu.nl, NOS en RTL Nieuws hebben toegezegd om hun artikelen nu ook via Instant Articles te verspreiden.

Instant Articles rechtstreeks vanaf Facebook-servers

Instant Articles moedigt gebruikers aan om nieuwsverhalen direct vanuit de Facebook-app te lezen. Omdat de artikelen rechtstreeks vanaf de server van Facebook komen, worden Instant Articles tien keer sneller geladen dan normale mobiele websites. Je herkent Instant Articles aan het bliksemschichtje in de rechter bovenhoek. Instant Articles worden net zoals video’s op de achtergrond geladen, terwijl jij door je tijdlijn scrollt.

Artikelen die via Instant Articles worden aangeboden maken gebruik van een nieuwe soort vormgeving, zodat er veel ruimte is voor grote foto’s en video’s. Goed nieuws dus voor gebruikers, maar ook voor de nieuwssites zelf.

Zij krijgen namelijk de volledige inkomsten en behouden dezelfde bezoekcijfers en de mogelijkheden om advertenties te tonen. Een automatisch systeem zet nieuwe artikelen automatisch om naar Instant Article. Hierdoor hoeven de nieuwssites zelf weinig te doen om de functie te benutten.

Je leest alles over Facebook Instant Articles in ons onderstaande artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 december 2015, 8:48
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.