Apple Maps OS X

Apple Maps op iPhone drie keer populairder dan Google Maps

Apple Maps is op iOS flink in populariteit gegroeid. Volgens Apple wordt de kaartendienst tegenwoordig drie keer vaker gebruikt dan Google Maps.

Apple Maps OS X

Ondanks de kritiek die Apple Maps oorspronkelijk te verduren kreeg, is de kaarten-app van Apple toch flink in populariteit gegroeid. Volgens Apple is Apple Maps op de iPhone en iPad tegenwoordig drie keer groter dan Google Maps.

Apple Maps verscheen tegelijk met iOS 6 in 2012, maar kampte met onjuiste gegevens, foutmeldingen en een gebrek aan OV-informatie. Drie jaar later zijn de tijden veranderd. Aan het persbureau Associated Press laat Apple weten hoe het nu met haar kaartendienst gaat.

Vijf miljard Apple Maps-verzoeken per week

Naast het gegeven dat Apple Maps dus drie keer vaker gebruikt wordt op iOS dan Google Maps, worden er ook meer dan vijf miljard verzoeken ingediend per week. Volgens het AP zouden veel gebruikers die oorspronkelijk overgestapt waren naar Google Maps weer zijn teruggekeerd naar Apple’s kaartendienst.

Bovendien weten nieuwe iPhone-gebruikers niets af van het beruchte verleden van Apple Maps. Zij zouden eerder geneigd zijn om de standaard meegeleverde app te gebruiken voor hun route-info. Omdat diensten als Siri Apple Maps standaard gebruiken, zal dit de kaartendienst zijn waar gebruikers het eerst mee in aanraking komen.

Met de komst van iOS 9 werd Apple Maps onder meer uitgebreid met slimme routebeschrijvingen en krijgen sommige steden ook OV-informatie te zien.

Google Maps voorop op totale markt

Als we naar de totale Amerikaanse markt kijken, blijft Google Maps wel voorlopen op Apple Maps op het gebied van gebruikersaantallen. Dit heeft er voornamelijk mee te maken dat Google Maps standaard geïnstalleerd staat op alle Android-telefoons, en Apple Maps niet op Android beschikbaar is. Ook heeft Google Maps OV-info over veel meer gebieden, en kun je kaarten offline opslaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 december 2015, 7:59
Categorieën Apps, iOS
Onderwerpen apple maps, google maps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.