whatsapp-facebook-vingers

‘Facebook en WhatsApp populairst bij Nederlandse jongeren’

Whatsapp en Facebook zijn de populairste apps onder jongeren, aldus een recent onderzoek. Snapchat is de snelst groeiende app in Nederland.

Als je over straat loopt zie je veel jongeren die met hun smartphone bezig zijn. Maar waar zijn ze telkens zo druk mee? Uit onderzoek van Telecompaper Consumer Panel blijkt dat vooral Facebook en Whatsapp de populairste apps onder jongeren zijn, op de voet gevolgd door het snel-groeiende Snapchat.

whatsapp-facebook-vingers

Uit het onderzoek blijkt dat ongeveer 87 procent van de jongeren Whatsapp op hun smartphone heeft geïnstalleerd. Hiermee blijft de berichtenapp het populairst onder de groep ondervraagden, die tussen de 12 en 19 jaar oud zijn. Ondanks eerdere berichten dat het Facebook-gebruik onder jongeren zou afnemen, neemt Facebook met 81 procent de tweede plaats in. Daarnaast zijn ook Facebook Messenger en Instagram geliefd onder jongeren. Deze zouden op 60 procent van de toestellen staan. Met 30 procent worden Twitter, Skype en Google+ worden het minst gebruikt.

De grootste opmars is volgens Telecompaper te zien bij Snapchat. In januari telde de app 1,5 miljoen gebruikers in Nederland. Dit is een verdubbeling van het jaar ervoor. Met de app kunnen gebruikers foto’s en filmpjes naar elkaar sturen die na maximaal 10 seconden vanzelf weer verdwijnen. In augustus schreven we ook al over het toenemende Snapchat-gebruik onder jongeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2015, 14:58
Categorie Achtergrond
Onderwerpen facebook, jongeren, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.