wwdc-2015-uitnodiging

Apple gaat meer studenten voor WWDC 2015 uitnodigen

Apple nodigt dit jaar meer studenten uit voor WWDC 2015. Er kunnen maar liefst 350 studenten een gratis ticket van Apple winnen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

wwdc-2015-uitnodigingIeder jaar biedt Apple een aantal studenten een studiebeurs aan, waarmee ze kunnen langskomen op ontwikkelaarsconferentie WWDC. Dit jaar zal het aantal studenten flink gaan toenemen: de hoeveelheid beurzen voor studenten zal namelijk toenemen, van 200 naar 350. Met dit initiatief hoopt Apple om meer diversiteit onder ontwikkelaars te creëren, aldus een woordvoerder tegenover Re/code.

Met de beurzen krijgen studenten van 13 jaar en ouder een gratis ticket voor WWDC. Dat lijkt vrij weinig, maar een kaartje voor Apple’s ontwikkelaarsconferentie is over het algemeen vrij duur: je betaalt dit jaar 1599 dollar als je aanwezig wil zijn. Daarnaast zijn er slechts een beperkt aantal tickets voor het evenement, die meestal in korte tijd zijn uitverkocht. In ons eerdere artikel over WWDC 2015 lees je hoe je nu alvast een mogelijke ticket kunt reserveren.

Niet alleen studenten maken kans op de studiebeurs voor een WWDC-ticket. Volgens Apple worden de kaartjes ook uitgeloot bij bedrijven die wetenschap en technologie onder de aandacht krijgen bij jonge vrouwen en mensen met een donkere huidskleur. Op deze manier probeert Apple om een gevarieerde groep naar WWDC te krijgen.

Iedereen die in aanmerking komt voor een mogelijke studiebeurs van Apple kan een zelfgemaakte app indienen. Vanaf dit jaar is er een nieuwe voorwaarde bij deze apps: apps moeten zijn gemaakt met de nieuwe programmeertaal Swift. Apps moeten of volledig met Swift zijn gemaakt, of met Objective-C en Swift.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2015, 15:19
Categorie Apple
Onderwerp wwdc 2015

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.