Face ID herkenning

Face ID werkt in iOS 12 met twee gezichten

In iOS 12 kun je de gezichten van twee gebruikers registreren op een iPhone X. Tot nu toe was het beperkt tot één gezicht.

Face ID met meerdere gezichten

Apple kondigde het niet officieel op het podium aan bij de presentatie van iOS 12, maar in de beta’s van iOS 12 is het te vinden. De functie heet Set up an Alternate Appearance en het stelt je in staat om ook een ‘alternatief uiterlijk’ te gebruiken. Dat kan van pas komen als je in twee verschillende gedaantes door het leven gaat, maar je kunt het ook gebruiken om het gezicht van je partner of een andere vertrouwenspersoon toe te voegen.

Bij Touch ID is het mogelijk om de vingers van meerdere personen te registreren, zodat meerdere personen toegang hebben tot een toestel.

Als je de omschrijving leest lijkt het de bedoeling van Apple dat je twee uiterlijkheden van jezelf registreert. Maar uit de eerste tests blijkt dat het ook werkt met een totaal andere persoon. Mogelijk is de functie bedoeld voor een toekomstige iPad met Face ID, omdat dergelijke apparaten door meerdere mensen in een gezin worden gebruikt. Het werkt echter ook op de iPhone X.

Face ID twee gezichten

Eén nadeel is er nog wel: als je een van de gezichten wilt vervangen, zul je beide Face ID-scans moeten wissen en opnieuw moeten beginnen. De functie zit in de eerste beta van iOS 12, dus er is nog een mogelijkheid dat het nog wijzigt of voor de officiële release weer wordt verwijderd, als het niet goed werkt.

Lees alles over de aankondiging van iOS 12 of bekijk onze WWDC 2018 samenvatting met alle belangrijke aankondigingen per platform!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2018, 8:23
Bron Bron 9to5Mac
Categorie iOS
Onderwerpen face id, ios 12

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.